Prognoza: Prihodi od posmatranja Zemlje 8 milijardi dolara do 2031. godine

prognoza:-prihodi-od-posmatranja-zemlje-8-milijardi-dolara-do-2031.-godine

Euroconsult-ov najnoviji Earth Observation Data & Services Market izveštaj pruža globalnu procenu komercijalne potražnje EO satelita za slikama i uslugama sa dodatom vrednošću, sa proširenom granularnošću po tipu korisnika, uključujući sada finiji raspad između B2B i B2G, preko vertikalnih pod-segmentnih aplikacija u 8 regiona i po više različitih tipova senzora.

Globalna tržišta za posmatranje Zemlje pokazuju znake zrelog i ekspanzivnog rasta, kako nizvodno tako i uzvodno, uprkos pandemijskim turbulencijama koje uzrokuju poremećaje u lancu snabdevanja i kašnjenja u proizvodnji satelita. EO tržišta podataka i usluga premašila su ukupno 4,6 milijardi dolara i trebalo bi da dostignu 7,9 milijardi dolara, sa povećanom raznolikošću poslovnih modela u različitim vertikalnim segmentima i regionima koji podstiču rastuću bazu klijenata.

Ovo je takođe prikazano u vrednosti tržišta usluga, koje je naraslo na 2,8 milijardi dolara u 2021 i očekuje se da će porasti za 6% CAGR u narednoj deceniji. Cenovni pritisak iz viših sazvežđa i pritiska u režimima upotrebe, kao i automatizovano izdvajanje iz oštrije rezolucije i veće raznolikosti spektralnih traka, posebno su izjednačili ponudu usluga. Sve veći broj ugrađenih usluga sada pruža pravovremene informacije u obimu koristeći mogućnosti obrade i distribucije oblaka.

Alexis Conte, viši konsultant u Euroconsultu i urednik izvještaja, izjavio je: “Uslužni ekosistem je ranije bio široko fragmentiran, ali postaje sve strukturiraniji, sa nizom spajanja i akvizicija ili strateškim partnerstvima koja se formiraju između satelitskih operatera i novih tehnoloških kompanija. Pružaoci usluga omogućavaju proširenje baze klijenata na nestručnjake i druge vertikale, istovremeno povećavajući usvajanje krajnjih korisnika od trenutnih korisnika koji zahtevaju pravovremene informacije iz novih komercijalnih mogućnosti.

Složenije ugrađene usluge uključuju pružanje virtuelne stvarnosti kroz 3D modeliranje u različitim aplikacijama kao što su autonomna vožnja i odbrana, uskoro će takođe prodreti u osiguranje, infrastrukturu i još mnogo toga. Iako sve ovo dolazi po višoj ceni, rast tržišta se takođe ubrzava nižim troškovima i besplatnim podacima koji se koriste za izgradnju komplementarnih analiza, kalibraciju drugih skupova podataka i generisanje dodatnih usluga sa dodatom vrednošću (VAS).

Privatno finansiranje kroz Venture Capital, Private Equity i SPACs podržavaju mnoge nove projekte i nastavljaju da podržavaju diverzifikaciju konstelacija. Međutim, vladini budžeti ostaju prvenstveno sredstva za EO i pružaju veću podršku nego ranije za pilot projekte u ranoj fazi.

Nove zemlje se takođe pridružuju industriji proizvodnje satelita, pomažući da se lansira preko 3.000 EO satelita u narednoj deceniji i generiše blizu milijardu dolara prihoda, što je skoro trostruko više od broja lansiranih između 2021 i 2021 sa rastom tržišne vrednosti. Međutim, iako će 70 odsto ovih lansiranja biti komercijalno, preko 2021 procenta tržišne vrednosti satelitske proizvodnje biće pod kontrolom vladinih entiteta.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top