Skip to content

Prvi tehnološki web odabir Albabtain LeBlanc

prvi-tehnoloski-web-odabir-albabtain-leblanc

First Tech Web Company – zajedničko ulaganje između OneWeba, britanske globalne agencije za komunikacije i provajdera satelitskih usluga u niskoj Zemljinoj orbiti (LEO) i TONOMUS-a, tehnološke kompanije koja pokreće ekosistem kognitivnih tehnologija u NEOM-u – odabrala je Albabtain LeBlanc, saudijsku građevinsku kompaniju, za izgradnju satelitske stanice u Tabuku, Saudijska Arabija.

Stanica će biti deo kopnene infrastrukture zajedničkog preduzeća, podržavajući misiju premošćavanja digitalnog jaza širom Saudijske Arabije i šireg regiona MENA pružanjem doslednog pristupa brzoj internet konekciji ljudima i preduzećima u udaljenim i nedovoljno opsluženim područjima. Očekuje se da će stanica biti završena do kraja 2023. godine, jer se Albabtain LeBlanc pridružuje OneWeb-ovom spisku partnera širom Bliskog istoka, Evrope, Afrike i Aljaske.

“Uzbuđeni smo što ćemo sarađivati sa kompanijom Albabtain LeBlanc kako bismo izgradili našu satelitsku stanicu u Tabuku,” rekao je Laith Hamad, izvršni direktor OneWeb TONOMUS-a. “Ovo partnerstvo je ključna prekretnica u našim naporima da omogućimo brzi pristup internetu ljudima i preduzećima u Saudijskoj Arabiji i širom sveta.”

“Ponosni smo što sarađujemo sa OneWeb TONOMUS J.V. na ovom važnom projektu,” rekao je Saleh Al Bedaiwi, generalni direktor Albabtain LeBlanca. “Ova saradnja je dokaz naše posvećenosti podršci razvoju digitalne ekonomije Kraljevine.”

Izgradnja satelitske stanice u Tabuku deo je stalnih napora zajedničkog preduzeća da proširi svoju kopnenu mrežu. Saopštenje je usledilo nakon imenovanja OneWeb-a za člana posmatrača od strane Organizacije za digitalnu saradnju (DCO). Uloga će omogućiti kompaniji da stekne i pruži uvid u inicijative koje DCO preduzima širom zemalja članica, uključujući Saudijsku Arabiju, Bahrein, Jordan, Maroko i Pakistan, kao i širi digitalni svet kako bi ubrzao rast digitalne ekonomije u populaciji članica DCO.

Mreža koju je izgradio OneWeb takođe će se koristiti za podršku raznim aplikacijama, kao što su telemedicina, obrazovanje i poljoprivreda.

Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept