skip to Main Content
Regionalne verzije BBC One HD stižu u Englesku do proleća 2023. godine
Regionalne-verzije-bbc-one-hd-stizu-u-englesku-do-proleca-2023.-godine

Gledaoci u Engleskoj sa Freesat, Freeview, Sky, YouView uređajima će dobiti bolje gledanje i audio iskustvo od početka 2023, jer će regionalne verzije BBC One HD (High-Definition) za Englesku biti dostupne po prvi put na emitovanim platformama

  Ljudi će uskoro moći da gledaju BBC One HD (High-Definition) za Englesku. Trenutne verzije standardne definicije za njihov lokalni program, nakon uvođenja BBC One HD u Engleskoj.

  Tamo gde je to moguće, regionalnu verziju BBC One HD će takođe biti lakše naći, u gornjem slotu (1/101) elektronskog programskog vodiča (EPG).

  BBC ima za cilj da BBC One HD u Engleskoj za Freeview, Sky, YouView i Freesat gledaoce bude završen do aprila. A za satelitske gledaoce na Sky i Freesat, BBC će završiti nadogradnju HD-a na ostale svoje kanale – dodajući HD verzije BBC Two Sjeverne Irske, BBC ALBA i BBC Parliament. BBC već emituje BBC One u HD-u u Škotskoj, Velsu i Severnoj Irskoj na digitalnim zemaljskim (Freeview, YouView) i digitalnim satelitskim platformama (Sky, Freesat).

  Kieran Clifton, direktor distribucije BBC-ja, kaže: “Do proljeća sljedeće godine, gledaoci u Engleskoj moći će primati BBC One HD za svoj region i ne moraju se isključivati kako bi gledali svoje lokalne vijesti i programe. Ovo, zajedno sa nadogradnjama na BBC kanale koji trenutno nisu dostupni na nekim uređajima u HD-u, značiće da će gledaoci dobiti lakše dostupno, kvalitetnije iskustvo kada gledaju BBC programe od početka sledeće godine.

  Današnje vesti prate uvođenje regionalnih verzija BBC One HD na novijim platformama povezanim na internet, uključujući Sky’s Glass, Virgin Media Cable i Stream platforme, a odnedavno i BT-ov TV Box Pro i TV Box Mini.

  Kako bi gledaocima pružili poboljšanja HD-a sa Freesat i Sky uređajima, BBC će napraviti neke promjene koje će značiti da lokalni programi više neće biti dostupni u standardnoj definiciji.

79

Vezani članci

Back To Top
Search