Regulator za medije poziva Eutelsat da ugasi ruske kanale

regulator-za-medije-poziva-eutelsat-da-ugasi-ruske-kanale

Francuski medijski regulator Arcom zatražio je od Eutelsata da na svojoj platformi prestane emitirati tri ruska kanala. Ovo je objavio britanski servis za online industriju Broadbandtvnews.

Regulator je zatražio od Eutelsata da prestane sa emitovanjem programa Rossiya 1, Perviy Channel i NTV zbog njihovog izveštavanja o ukrajinskom ratu, uključujući “ponovljeno podsticanje na mržnju i nasilje i brojne nedostatke u poštenju informacija.”

Reporteri bez granica podneli su prošle nedelje tužbu protiv francuskog regulatora Arkom zbog toga što nije sprečio Eutelsat da emituje tri vodeća ruska televizijska kanala.

Britanski servis za onlajn industriju Broadband TV News zatražio je od Eutelsata komentar, navodi se u saopštenju. Operater sa sjedištem u Parizu ranije je izjavio da će ukloniti ruske kanale samo ako regulator to naredi.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top