RekordTV potpisuje ugovor o distribuciji C-benda sa Eutelsat-om

Record TV bira i potpisuje višegodišnji ugovor sa Eutelsat-om, koristeći neuporedivo pokrivanje EUTELSAT 65 West A nakon C-band prenamjene u Brazilu.

  • Višegodišnji ugovor o neuporedivom pokrivanju Brazila od strane EUTELSAT 65 West A
  • Izbegavanje smetnji izazvanih uvođenjem 5G mreže u Brazilu
  • Koristeći Eutelsatovo “Planned C-Band” rešenje kako bi se osigurala besprekorna i isplativa migracija usluga

PARIZ — RecordTV je potpisao višegodišnji ugovor s Eutelsat Communications (Euronext Paris: ETL) za kapacitet na svom satelitu EUTELSAT 65 West A. RecordTV je brazilska medijska kompanija fokusirana na produkciju sadržaja i njegovu distribuciju u Brazilu i na međunarodnom nivou. RecordTV je jedna od najvećih TV mreža u Brazilu.Partnerstvo omogućava RecordTV-u da neprimetno migrira 15 HD kanala na satelit EUTELSAT 65 West A, izbegavajući smetnje nastale uvođenjem 5G mreže koja je trenutno u toku u zemlji. Brazil implementira 5G u okviru opsega od 3,5 GHz, koji se trenutno koristi za podršku satelitskim TV servisima u C-opsegu. Planirani C-opseg EUTELSAT 65 West A je jedinstveni frekventni opseg na koji ne utiče uvođenje 5G. Odluka je podržana opsežnom analizom koju je sproveo tehnički tim RecordTV-a koji podržava EUTELSAT 65 WestT A planirani C-opseg bez potencijalnih 5G smetnji.

Migracija usluga odvijala se u okviru Eutelsatovog rješenja ‘Planned C-Band’, razvijenog kako bi se brazilskim emiterima ponudila jednostavna procedura za prilagođavanje ili zamjenu opreme i preusmjeravanje antena na orbitalnu poziciju od 65°W. Planirani C opseg je takođe nazvan C-band AP30B frekvencije, sa frekvencijama u rasponu od 4.5GHz do 4.8GHz, počevši od 800MHz iznad 5G frekvencija u Brazilu. EUTELSAT 65 West A omogućava ekonomično geografsko širenje emitera jer filteri ne moraju biti instalirani da bi se izbegle 5G smetnje.

Komentarišući ugovor, José Ignacio González-Núñez, viši potpredsednik Eutelsat Americas Video-a, rekao je: “Oduševljeni smo što možemo da poželimo dobrodošlicu RecordTV-u na EUTELSAT 65 West A. Naše “Planned C-Band” rešenje nudi besprekornu i isplativu ponudu za brazilske emitere potrebne za migraciju svojih signala iz donjeg kraja C-Band spektra, istovremeno nudeći im neuporedivu pokrivenost brazilskog tržišta. Ovaj izbor koji je napravio RecordTV jača video kvart EUTELSAT 65 West A, kao i Eutelsat Video usluge.

Geraldo Marques, inženjer emitovanja RecordTV-a, rekao je: “Kao jedna od najvećih brazilskih TV mreža, RecordTV zahtijeva robusnu distribuciju sadržaja preko satelita. Sa preko stotinu TV stanica širom brazilske teritorije, dopiremo do publike širom zemlje i moramo da obezbedimo vrhunsku uslugu za gledaoce koji zahtevaju najviši kvalitet prijema. Zadovoljstvo nam je što imamo Eutelsat kao jednog od glavnih partnera.”

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,868FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles