Rezovi za posao se nadvijaju na nebu.

rezovi-za-posao-se-nadvijaju-na-nebu.

Sky se priprema za značajan krug radnih mjesta širom Velike Britanije u sklopu strateškog prelaska sa DTH distribucije na OTT.

Sky je već obavestio mnoge od osoblja koje će biti pogođeno planovima restrukturiranja, navodi se u saopštenju. FT, ko izveštava da će tačan broj gubitka radnih mesta zavisiti od ishoda konsultacija sa sindikatima i zaposlenima, ali bi mogao biti u “visokim stotinama”. Smanjenje će uticati na neke radnike zaposlene preko dobavljača trećih strana, uključujući oko 200 radnih mesta u Severnoj Irskoj. Sky trenutno zapošljava oko 32.000 ljudi u Velikoj Britaniji.

Očekuje se da će smanjenje radnih mesta biti usredsređeno na tradicionalnije oblasti poslovanja Sky-a, kao što su inženjeri, koji više neće biti potrebni za uklapanje satelitskih antena dok se potražnja prebacuje na širokopojasni internet. Očekuje se da će se promeniti i neke uloge korisničkih servisa u nasleđenim oblastima.

U međuvremenu, Sky planira prerasporediti ili zaposliti novo osoblje u rastućim područjima svog poslovanja, uključujući Sky Studios Elstree – koji will house 13 sound stage – Trebalo bi da bude otvoreno kasnije ove godine, otvarajući 2.000 radnih mesta.

Sky će se pridružiti rastućoj listi medijskih i zabavnih giganata kako bi posljednjih mjeseci masovno smanjio broj radnih mjesta, uključujući Facebook, Google, Netflix, Warner Bros Discovery, BT, Paramount, Roku i Disney.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top