Rezovi za posao se nadvijaju na nebu.

0
rezovi-za-posao-se-nadvijaju-na-nebu.

Sky se priprema za značajan krug radnih mjesta širom Velike Britanije u sklopu strateškog prelaska sa DTH distribucije na OTT.

Sky je već obavestio mnoge od osoblja koje će biti pogođeno planovima restrukturiranja, navodi se u saopštenju. FT, ko izveštava da će tačan broj gubitka radnih mesta zavisiti od ishoda konsultacija sa sindikatima i zaposlenima, ali bi mogao biti u “visokim stotinama”. Smanjenje će uticati na neke radnike zaposlene preko dobavljača trećih strana, uključujući oko 200 radnih mesta u Severnoj Irskoj. Sky trenutno zapošljava oko 32.000 ljudi u Velikoj Britaniji.Očekuje se da će smanjenje radnih mesta biti usredsređeno na tradicionalnije oblasti poslovanja Sky-a, kao što su inženjeri, koji više neće biti potrebni za uklapanje satelitskih antena dok se potražnja prebacuje na širokopojasni internet. Očekuje se da će se promeniti i neke uloge korisničkih servisa u nasleđenim oblastima.

U međuvremenu, Sky planira prerasporediti ili zaposliti novo osoblje u rastućim područjima svog poslovanja, uključujući Sky Studios Elstree – koji will house 13 sound stage – Trebalo bi da bude otvoreno kasnije ove godine, otvarajući 2.000 radnih mesta.

Sky će se pridružiti rastućoj listi medijskih i zabavnih giganata kako bi posljednjih mjeseci masovno smanjio broj radnih mjesta, uključujući Facebook, Google, Netflix, Warner Bros Discovery, BT, Paramount, Roku i Disney.