Skip to content

Rivada se suočava sa teškim izazovima.

rivada-se-suocava-sa-teskim-izazovima.

Svemirska mreža Rivada planira početnu flotu od 300 letjelica satelita u niskoj Zemljinoj orbiti. Suočen je sa zahtjevnim nizom ključnih datuma koji sazviježđe odvode u svemir. Međutim, sada se suočava sa teškim zahtjevom presude američkog suda.

Njujorški sudija naredio je irskom preduzetniku i glavnom sponzoru kompanije Declanu Ganleyu da predaju kontrolu nad kompanijom koja stoji iza njegove planirane konstelacije svemirskih satelita kolegi investitoru Davidu Shumanu.

Presuda se vrti oko navodnog duga od 3,1 miliona dolara koji Ganley duguje Shumanu. U sporu je i dug od 16,2 miliona dolara, koji Ganley navodno duguje Shumanu, što je predmet spora koji se vodi pred sudom u Delawareu.

Sume izgledaju relativno skromno u poređenju sa 3 milijarde dolara ili više potrebnih za finansiranje sazvežđa.

Ganley gradi svoje opcije finansiranja i zatražio je pomoć od američke bivše Im banke kako bi pomogao u finansiranju projekta. Rivada je sklopio ugovor sa kompanijom Terran Orbit za izgradnju početne flote u ugovoru vrednom 2,4 milijarde dolara.

Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept