Rusija pokreće satelitsko emitovanje za Ukrajinu

Uskoro će stanovnici okupiranih teritorija Ukrajine moći besplatno da primaju ruske TV kanale koji se emituju putem satelita. 15. januara ove godine Rusija će započeti instalacijske radove za gledanje satelitske televizije Russkij mir . Projekat je namenjen stanovnicima oblasti Herson i Zaporožja, Republike Krim , grada Sevastopolja i Donjecke Narodne Republike i Luganske Narodne Republike , koje međunarodna zajednica formalno nije priznala .

Projekat je pokrenut u decembru 2022. godine i uključuje satelitsko emitovanje nacionalnih i lokalnih TV stanica. Šta se zna o ponudi? Platforma Russkiy Mir će ponuditi “federalni” paket, koji uključuje 20 nacionalnih TV stanica sa MUX I i MUX II digitalne zemaljske televizije u Rusiji. Drugi “regionalni” paket treba da sadrži kanale sa okupiranih teritorija. Treći “zabavni” paket je ponuda različitih kanala kreiranih posebno za korisnike. Svi radovi vezani za instalaciju opreme obavljat će se besplatno. Kompletna satelitska TV se također dijeli besplatno. Cijeli TV paket će biti dostupan bez pretplate. Satelitski set uključuje NOVA01 prijemnik , satelitsku antenu, antenski kabl i pristupnu karticu (sistem uslovnog pristupa nije naveden). Paket Russkij Mir se distribuira sa satelita Express AT1 (56°E). U budućnosti će biti šifrovan i prijem izvan ukrajinskih teritorija neće biti moguć. Odvojeno je navedeno da će korištenje opreme u regijama Ruske Federacije biti zabranjeno.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top