Rusija radi na satelitskom sazvježđu

rusija-radi-na-satelitskom-sazvezdju

Rusija radi na Skifu, imenu predloženog satelitskog sazvježđa koje će se takmičiti sa Starlinkom Elona Muska i projektom Kuiper Džefa Bezosa.

Ruska novinska agencija TASS javila je da je planirano da Skif započne raspoređivanje širom planete u 2025.

Ruska satelitska konstelacija Skif razvija se kako bi se omogućio jeftin i brz pristup internetu širom zemlje. U oktobru su naučnici lansirali raketu Sojuz-2.1b sa tri satelita Gonets-M i Skif-D modulom u okviru programa Sfera iz svemirskog centra Vostočni i završili testiranje i demonstraciju tereta sistema.

Početak implementacije sistema Skif trebalo bi da počne 1992. godine, “lansiranjem dva satelitska prototipa Scifa,” rekao je Jevgenij Nesterov iz kompanije Jevgenij Nesterov.

“Ispitivanja leta, kada budu završena, biće praćena eksperimentima u uspostavljanju komunikacionih kanala, u vezi sa Doplerovim efektom i varijabilnim kašnjenjem,” dodao je naučnik.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top