Orion i Viasat proširuju saradnju

ruski-orion-i-viasat-prosiruju-saradnju

Orion grupa kompanija i pay-TV kompanija Viasat potpisala je niz novih ugovora o partnerstvu.

Orion trenutno distribuira Viasatovih 13 kanala sa svoje platforme na satelitu Express-80 koji se nalazi na 80 stepeni istočno. Prema Orionu, sistem upravljanja emitovanjem Viasat kanala na ruskom tržištu sada je optimizovan i poboljšan.

Dodaje se da jedinstvenost tehničkog zadatka leži u činjenici da većina Viasat kanala ima nekoliko verzija. U Orion playout kompleksu formira se 12 osnovnih verzija HD-a i jednog SD-a. Za šest verzija ubačeno je oglašavanje. Pored toga, 13 SD verzija se generiše pomoću downscale-a, smanjujući rezoluciju sa HD na SD.

Zahvaljujući novim tehnološkim rešenjima koja je razvila Orion grupa kompanija, poboljšan je i modernizovan sistem upravljanja emitovanjem TV kanala Viasat, formirane su dodatne namenske 24/7 grupe za emitovanje, proširen je automatizovani sistem praćenja i povećani komunikacioni kanali za prenos potrebnog volumena signala.
Orion takođe kaže da je za kanal Viasat Sport potrebno zasebno složeno tehničko rešenje.

Komentarišući proširenu saradnju, Andrej Trufanov, šef odeljenja za telekomunikacione usluge u Orionu, rekao je: “Volimo da radimo na projektima Viasat. Ovo je uvek izazov za tehničku platformu, unapređenje kompetencija i podsticanje razvoja tima. Obim zadataka koje je klijent postavio zahtevao je kupovinu velike količine dodatne opreme. I drago nam je što smo uspjeli realizirati projekt na način na koji je naš kupac želio”.

Aleksej Krol, generalni direktor Viasata, dodao je: “Već dugi niz godina Orion za nas izvodi kompleks radova različitih formata. U saradnji sa kompanijom, osećate kako ceo tim ne samo da nastoji da u potpunosti ispuni ugovorne obaveze, već zajedno sa vama razmišlja o tome kako da razvijete posao, koja rešenja mogu da optimizuju ovaj ili onaj proces. Ovo je posebno vrijedno. Sa takvim partnerom smo zainteresovani da se razvijamo zajedno!”

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top