Safran potpisuje MoU sa teranskim orbitalama

safran-potpisuje-mou-sa-teranskim-orbitalama

Terran Orbital je potpisao Memorandum o razumevanju (MoU) sa raketnim graditeljem Safranom za snabdevanje Teranovih električnih satelitskih pogonskih sistema za Safranove kupce u SAD. Sporazum je potpisan na nedavnom Pariskom aeromitingu.

Sporazum pokriva ono što par opisuje kao “proučavanje i validaciju preduslova za proizvodnju nove generacije električnih pogonskih sistema za satelite u SAD-u, na osnovu Safranovog PPSX00 plazma potisnika.”

Safran je možda poznatiji kao proizvođač aviona, a posebno motora za gigantske rakete Ariane. Nastao je spajanjem SNECMA i specijaliste za odbrambenu elektroniku SAGEM 2005. godine. Safran ima globalno prisustvo sa 83.000 zaposlenih.

Lokacija koja se razmatra je terranski orbitalni objekat u Irvineu, Kalifornija, koji proizvodi mikrosatelite. Pored toga što američkoj svemirskoj industriji pruža lokalni izvor satelitskih potisnika, doprinoseći ekonomiji i zapošljavanju, ova nova linija će odgovarati proizvodnim pogonima Safrana u Francuskoj, što će na kraju udvostručiti međunarodne proizvodne kapacitete kompanije.

Jean-Marie Bétermier, SVP/Space u Safran Electronics & Defense, rekao je da će “naš savez sa Terran Orbitalom doprinijeti nastanku komplementarnog izvora snabdijevanja električnim pogonskim sistemima kako bi se zadovoljile rastuće potrebe svemirske industrije.”

“Ovaj sporazum odražava veru kompanije Safran Electronics & Defence u vrednost vodećih proizvoda Terran Orbitala i inovativnog osoblja, istovremeno dodajući našim strateškim investicijama za stvaranje skalabilnijih, automatizovanih, vertikalno integrisanih proizvodnih sistema,” rekao je Marc Bell, izvršni direktor i predsednik Terran Orbital-a. “Terran Orbital se raduje saradnji sa kompanijom Safran Electronics & Defense na stvaranju vrhunskih pogonskih sistema koji čine svemirske letjelice otpornijim i upravljivijim bržim brzinama isporuke i nižim troškovima za našu nacionalnu sigurnost i komercijalne kupce.”

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top