skip to Main Content
Samsung će dodati dvosmerni satelit na Galaxy telefone
Samsung-ce-dodati-dvosmerni-satelit-na-galaxy-telefone

Samsung je razvio sistem koji će omogućiti korisnicima pametnih telefona da šalju podatke putem satelita, čime se intenzivira trka među tehnološkim kompanijama da povežu svoje uređaje sa nezemaljskim mrežama.

Kao i kod Apple-a, podaci će biti poslati satelitima u orbiti oko Zemlje u svemiru i poslati nazad na zemaljske teleport stanice pre nego što stignu do krajnjih korisnika.

Samsung planira da uključi tehnologiju u svoje Exynos mobilne procesore i nagoveštava potez da se sistem dovede na svoje Galaxy pametne telefone. Ali tehnologija nije prisutna u svom najnovijem Galaxy S23 modelu.

Samsung sada tvrdi da će buduće verzije njegove tehnologije moći da šalju fotografije i video zapise, kao i konvencionalne tekstualne poruke.

“Ova prekretnica nadovezuje se na naše bogato nasleđe u bežičnim komunikacionim tehnologijama, nakon uvođenja prvog komercijalnog 4G LTE modema u industriji 2009. godine i prvog 5G modema u industriji 2018. godine,” rekao je Min Goo Kim, VP/komunikacioni procesor u kompaniji Samsung Electronics. Samsung namerava da preuzme vodeću ulogu u unapređenju hibridnih kopneno-NTN komunikacionih ekosistema širom sveta u pripremi za dolazak 6G.

39

Vezani članci

Back To Top
Search