Sat-TV: Privatni emiteri i ZDF potpisuju ugovore o kapacitetu sa SES-om

0
sat-tv:-privatni-emiteri-i-zdf-potpisuju-ugovore-o-kapacitetu-sa-ses-om

Kompanija SES potpisala je višegodišnje ugovore o kapacitetu sa nekoliko nemačkih privatnih i javnih emitera sa ukupnom knjigom narudžbi od preko 75 miliona evra. To je saopštio luksemburški satelitski operater 13. aprila.

Većina sporazuma traje nekoliko godina, omogućavajući milionima domaćinstava satelitske televizije širom Nemačke da nastave da gledaju SD i HD sadržaj preko satelitskog sistema Astra na orbitalnoj poziciji 19,2° istočno. Takođe će ojačati poziciju kompanije SES kao vodećeg globalnog provajdera povezivanja sadržaja.Serija obnove SD i HD kanala u najboljem TV distriktu kompanije SES na 19,2° istočno pokazuje da nemački emiteri vide satelit kao najidealniji način da dođu do svoje publike, tvrdi operater iz Betzdorfa/Luksemburga.

Sporazumi o obnovi obuhvataju i privatne i javne emitere koji žele da održe najširi mogući domet, kvalitet i pouzdanost za isporuku svog video sadržaja.

Sporazumi o obnovi uključuju:

  • QVC Njemačka – kanal za kupovinu uživo obnavlja i SD i HD kanale.
  • 7.1 Zabavna grupa – ponuda kanala stanice je i dalje dostupna u SD-u (INFOSAT izvijestio)
  • Satelit za emitovanje medija GmbH (MBS) – Pružatelj globalnih satelitskih i zemaljskih komunikacijskih usluga obnavlja kapacitete za SD kanale
  • ZDF (druga njemačka televizija) – javni emiter obnavlja svoju HD ponudu (INFOSAT izvijestio)
  • VISOKI PRIKAZ – nedavno je potpisao produženje sa SES-om i upravo je pokrenuo dodatne kanale (INFOSAT izvijestio)

Nedavna proširenja video ugovora kompanije SES ilustruju kako i privatni i javni emiteri širom Nemačke koriste satelite kompanije SES na najboljoj orbitalnoj poziciji 19,2° istočno kako bi direktno doprli do više od 17 miliona satelitskih TV domaćinstava, nadmašivši druge satelitske ili zemaljske operatere u zemlji.

Advertisement