SD gašenje – CCTV 4 samo u HD kvaliteti na Hot Bird 13° East

0
sd-gasenje-–-cctv-4-samo-u-hd-kvaliteti-na-hot-bird-13°-east

CCTV 4, kineski strani kanal Kineske centralne televizije, završio je emitovanje u konvencionalnom standardnom digitalnom kvalitetu na satelitu Hot Bird 13° East, frekvencija 12.149 V, SR 27500, FEC 3/4. Kanal se emituje u visokoj rezoluciji (Full HD) više od šest godina.

CCTV-4 je besplatni kineski televizijski kanal koji se emituje na kineskom jeziku. Kanal sadrži razne programe, uključujući dokumentarce, muziku, vesti, dramske serije, sportske i dečije emisije za Veliku Kinu, uključujući Kinu, Hong Kong, Makao i Tajvan.Da bi se program nastavio, potreban je satelitski prijemnik kompatibilan sa HDTV-om. HD verzija kanala emitira se na frekvenciji 11.585 V, SR 27500, FEC 5/6, DVB-S2 – 8PSK. Signal je nešifrovan.

Na istoj frekvenciji emituje se još šest programa kineske državne televizije. Kanali na stranom jeziku ponovo su pokrenuti u januaru 2017. godine i preimenovani su u CGTN (China Global Television). To su: CGTN News (engleski), CGTN Documentary (engleski), CGTN E (španski), CGTN F (francuski), CGTN R (ruski) i CGTN A (arapski) distribuirani besplatno i nešifrovani u HD formatu.

CCTV 4 Evropa online na http://tv.cctv.com/cctv4europe/

Advertisement