SD gašenje – CCTV 4 samo u HD kvaliteti na Hot Bird 13° East

sd-gasenje-–-cctv-4-samo-u-hd-kvaliteti-na-hot-bird-13°-east

CCTV 4, kineski strani kanal Kineske centralne televizije, završio je emitovanje u konvencionalnom standardnom digitalnom kvalitetu na satelitu Hot Bird 13° East, frekvencija 12.149 V, SR 27500, FEC 3/4. Kanal se emituje u visokoj rezoluciji (Full HD) više od šest godina.

CCTV-4 je besplatni kineski televizijski kanal koji se emituje na kineskom jeziku. Kanal sadrži razne programe, uključujući dokumentarce, muziku, vesti, dramske serije, sportske i dečije emisije za Veliku Kinu, uključujući Kinu, Hong Kong, Makao i Tajvan.

Da bi se program nastavio, potreban je satelitski prijemnik kompatibilan sa HDTV-om. HD verzija kanala emitira se na frekvenciji 11.585 V, SR 27500, FEC 5/6, DVB-S2 – 8PSK. Signal je nešifrovan.

Na istoj frekvenciji emituje se još šest programa kineske državne televizije. Kanali na stranom jeziku ponovo su pokrenuti u januaru 2017. godine i preimenovani su u CGTN (China Global Television). To su: CGTN News (engleski), CGTN Documentary (engleski), CGTN E (španski), CGTN F (francuski), CGTN R (ruski) i CGTN A (arapski) distribuirani besplatno i nešifrovani u HD formatu.

CCTV 4 Evropa online na http://tv.cctv.com/cctv4europe/

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top