Serija A i Sky Italia – Ništa konkretno na stolu

0
serija-a-i-sky-italia-–-nista-konkretno-na-stolu

Zvaničnici italijanske fudbalske lige sastali su se u ponedeljak dok klubovi nastoje da dodatno unovče takmičenje u Seriji A.

Najboljih 20 italijanskih klubova sastalo se sa rukovodiocima kako bi razgovarali o pristupima privatnih investicionih kompanija koje traže deo medijskog poslovanja Serije A.Jedna od opcija koja je prvi put usidrena u La Stampi bila je ponuda za pay-TV platformu Sky Italia. Međutim, obraćajući se novinarima na kraju sastanka u Milanu, predsednik Serije A Lorenco Casini rekao je da trenutno nema ničega na stolu.

Međutim, poznato je da je među opcijama preuzimanje većinskog udela u Comcast-ovoj italijanskoj jedinici koja bi se zatim mogla koristiti za pokretanje namenskog kanala Serije A italijanskim potrošačima, podstaknutog od strane 4,2 miliona korisnika koji su se već pretplatili, a oko polovina koristi Sky Sports kanale.

Očekuje se da će Serija A ovog meseca raspisati tender za ponude iz sezone 2024/25. Nosilac osnovnih prava je trenutno striming servis DAZN, koji je praćen nizom tehničkih problema. Sky ima pravo prikazati tri utakmice u svakoj rundi.

Na kraju sastanka nije bilo zaključka i očekuje se da će klubovi krajem mjeseca održati daljnje razgovore.

Advertisement