Serija A se vraća na ekrane MENA nakon novog ugovora o emitovanju

Serija A konačno ima emitera na Bliskom istoku i u sjevernoj Africi nakon što je italijanska fudbalska liga prihvatila ponudu Abu Dhabi Media i Starzplaya.

Trogodišnji ugovor, vrijedan 79 miliona dolara (75 miliona eura), uslijedio je nakon perioda od 12 mjeseci kada su utakmice prenosili na YouTube kanalu. Tokom prve polovine sezone bilo je dostupno pet utakmica po danu utakmice, ali od februara je cijeli program bio strimovan.

Nositelj prava beIN Sports protestirao je zbog odluke da se tri utakmice italijanskog Superkupa održe u Saudijskoj Arabiji, uprkos tome što se Kraljevina smatra odgovornom za piratstvo beIN-ovog sadržaja preko ‘piratskog’ beoutQ kanala.

Već je obustavio emitovanje Lige u junu 2020. prije nego što je odbio da uđe na tender za sljedeći krug prava na emitovanje.

Novi ugovor je dobio odobrenje 16 od 20 klubova Serije A odmah nakon uvođenja novog zakona osmišljenog da pojednostavi ugovore za međunarodna prava.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top