SES-17 nudi besplatan internet preko Meksika

0
ses-17-nudi-besplatan-internet-preko-meksika

SES je postigao dogovor sa meksičkom federalnom agencijom CFE Telecomunicaciones e Internet para Todos (CFE TEIT) o raspoređivanju više od 1.100 širokopojasnih pristupnih tačaka u okviru inicijative savezne vlade “Internet para todos” (Internet za sve).

Ovi sajtovi su omogućeni veoma visokom propusnošću Ka-band satelita SES-17 i koristiće zajednicama širom cele meksičke teritorije pružajući besplatan pristup internetu u javnim prostorima.SES kaže da se njegov upravljani internet putem SES-17 isporučuje kao potpuno upravljano rešenje CFE TEIT-a, koji omogućava saveznoj agenciji da fleksibilno optimizuje potrebe propusnog opsega kako se potražnja menja, istovremeno smanjujući troškove i složenost isporuke satelitskog povezivanja. Ova saradnja predviđa drugo raspoređivanje kapaciteta kompanije SES u okviru inicijative “Internet para todos” koja sledi sa preko 1.000 besplatnih pristupnih tačaka omogućenih putem satelita SES-15 prošle godine.

Ove Wi-Fi pristupne tačke instalirane su na strateškim mestima kao što su javni trgovi, društveni prostori, škole i bolnice širom zemlje kako bi se garantovao pouzdan pristup internetu za celokupno stanovništvo, posebno za najudaljenije regione i nedovoljno opslužene zajednice.

“Povezivanje nepovezanih ostaje vitalni izazov, jer može pomoći u okončanju izolacije i različitih oblika marginalizacije koje trpe mnoge zajednice i pojedinci u udaljenim područjima koja su van domašaja zemaljske infrastrukture. U kompaniji SES, veoma smo ponosni što podržavamo CEF TEIT u njihovoj misiji da povežu celokupno meksičko stanovništvo i donesu pouzdane usluge povezivanja koje mogu podržati njihove produktivne, akademske i dobrobitne aktivnosti,” rekao je Omar Trujillo, potpredsednik / Network Sales for Americas na SES-u.

Advertisement