Skip to content

SES-17 nudi besplatan internet preko Meksika

ses-17-nudi-besplatan-internet-preko-meksika

SES je postigao dogovor sa meksičkom federalnom agencijom CFE Telecomunicaciones e Internet para Todos (CFE TEIT) o raspoređivanju više od 1.100 širokopojasnih pristupnih tačaka u okviru inicijative savezne vlade “Internet para todos” (Internet za sve).

Ovi sajtovi su omogućeni veoma visokom propusnošću Ka-band satelita SES-17 i koristiće zajednicama širom cele meksičke teritorije pružajući besplatan pristup internetu u javnim prostorima.

SES kaže da se njegov upravljani internet putem SES-17 isporučuje kao potpuno upravljano rešenje CFE TEIT-a, koji omogućava saveznoj agenciji da fleksibilno optimizuje potrebe propusnog opsega kako se potražnja menja, istovremeno smanjujući troškove i složenost isporuke satelitskog povezivanja. Ova saradnja predviđa drugo raspoređivanje kapaciteta kompanije SES u okviru inicijative “Internet para todos” koja sledi sa preko 1.000 besplatnih pristupnih tačaka omogućenih putem satelita SES-15 prošle godine.

Ove Wi-Fi pristupne tačke instalirane su na strateškim mestima kao što su javni trgovi, društveni prostori, škole i bolnice širom zemlje kako bi se garantovao pouzdan pristup internetu za celokupno stanovništvo, posebno za najudaljenije regione i nedovoljno opslužene zajednice.

“Povezivanje nepovezanih ostaje vitalni izazov, jer može pomoći u okončanju izolacije i različitih oblika marginalizacije koje trpe mnoge zajednice i pojedinci u udaljenim područjima koja su van domašaja zemaljske infrastrukture. U kompaniji SES, veoma smo ponosni što podržavamo CEF TEIT u njihovoj misiji da povežu celokupno meksičko stanovništvo i donesu pouzdane usluge povezivanja koje mogu podržati njihove produktivne, akademske i dobrobitne aktivnosti,” rekao je Omar Trujillo, potpredsednik / Network Sales for Americas na SES-u.

Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept