skip to Main Content
SES-18 i SES-19 C-band sateliti za SAD uspješno lansirani
Ses-18-i-ses-19-c-band-sateliti-za-sad-uspjesno-lansirani

Četvrti i peti C-band satelit kompanije SES za SAD uspešno lansiran

  • Lansiranje Northrop Grumman-a SES-18 i SES-19 predstavlja konačnu prekretnicu u SES-ovom C-band tranzicijskom planu.

CAPE CANAVERAL, Fla. — SES S.A. objavio je danas da su sateliti SES-18 i SES-19, koje je dizajnirao i sastavio Northrop Grumman, uspješno lansirana raketom Falcon 9 SpaceX-a sa svemirske stanice Cape Canaveral na Floridi, SAD, u 19:38 sati po lokalnom vremenu u petak, 17. marta.

Dva satelita američke proizvodnje su četvrti i peti – i posljednji – sateliti koji će biti lansirani u sklopu SES-ovog plana tranzicije C-pojasa, nakon što je Lansiranje SES-22 u junu 2022. godine Lansiranje SES-20 i SES-21 u oktobru 2022. Ovi sateliti su suštinski delovi SES-ovog plana da postigne program Federalne komisije za komunikacije (FCC) kako bi očistio spektar C-opsega kako bi omogućio bežičnim operaterima da primene 5G usluge širom susednih SAD-a, istovremeno osiguravajući da postojeći korisnici kompanije SES i dalje uživaju u neprekidnim uslugama TV-a, radija i kritičnog prenosa podataka milionima Amerikanaca.

Od 2020. godine, SES, zajedno sa drugim satelitskim operaterima, čisti 300 MHz C-band spektra i prelazi korisničke usluge na preostalih 200 MHz spektra lansiranjem novih satelita, izgradnjom novih zemaljskih stanica i slanjem stotina tehničara satelitskih zemaljskih stanica širom zemlje kako bi instalirali nove filtere na antene kupaca.

Pružanjem ugovorne zaštite korisnicima koji primaju video usluge u SAD-u, ses-18 i SES-19 će omogućiti SES-u da bezbedno očisti C-band spektar kako bi pomogao u postizanju ambicioznih ciljeva FCC-a za američke 5G inovacije. Očekuje se da će SES-18 početi sa radom u junu 2023. godine na 103 stepena zapadno, zamenjujući SES-3 C-band nosivost i SES-19 će biti lociran zajedno sa SES-22 na 135 stepeni zapadno.

“Ovo uspešno lansiranje označava jednu od poslednjih preostalih prekretnica na našem putu ka čišćenju dela C-benda i neverovatno smo zahvalni Northrop Grumman-u, SpaceX-u i svim našim partnerima koji su pomogli da se ovaj plan ostvari,” rekao je Steve Collar, izvršni direktor kompanije SES. “Sada smo na početnom nivou u zaštiti emitovanja naših korisnika, istovremeno oslobađajući ključni 5G spektar i radujemo se uspešnom završetku našeg rada mnogo pre ubrzanog roka za čišćenje FCC-a u decembru 2023. godine.”

12

Vezani članci

Back To Top
Search