SES-18 i SES-19 C-band sateliti za SAD uspješno lansirani

ses-18-i-ses-19-c-band-sateliti-za-sad-uspjesno-lansirani

Četvrti i peti C-band satelit kompanije SES za SAD uspešno lansiran

  • Lansiranje Northrop Grumman-a SES-18 i SES-19 predstavlja konačnu prekretnicu u SES-ovom C-band tranzicijskom planu.

CAPE CANAVERAL, Fla. — SES S.A. objavio je danas da su sateliti SES-18 i SES-19, koje je dizajnirao i sastavio Northrop Grumman, uspješno lansirana raketom Falcon 9 SpaceX-a sa svemirske stanice Cape Canaveral na Floridi, SAD, u 19:38 sati po lokalnom vremenu u petak, 17. marta.

Dva satelita američke proizvodnje su četvrti i peti – i posljednji – sateliti koji će biti lansirani u sklopu SES-ovog plana tranzicije C-pojasa, nakon što je Lansiranje SES-22 u junu 2022. godine Lansiranje SES-20 i SES-21 u oktobru 2022. Ovi sateliti su suštinski delovi SES-ovog plana da postigne program Federalne komisije za komunikacije (FCC) kako bi očistio spektar C-opsega kako bi omogućio bežičnim operaterima da primene 5G usluge širom susednih SAD-a, istovremeno osiguravajući da postojeći korisnici kompanije SES i dalje uživaju u neprekidnim uslugama TV-a, radija i kritičnog prenosa podataka milionima Amerikanaca.

Od 2020. godine, SES, zajedno sa drugim satelitskim operaterima, čisti 300 MHz C-band spektra i prelazi korisničke usluge na preostalih 200 MHz spektra lansiranjem novih satelita, izgradnjom novih zemaljskih stanica i slanjem stotina tehničara satelitskih zemaljskih stanica širom zemlje kako bi instalirali nove filtere na antene kupaca.

Pružanjem ugovorne zaštite korisnicima koji primaju video usluge u SAD-u, ses-18 i SES-19 će omogućiti SES-u da bezbedno očisti C-band spektar kako bi pomogao u postizanju ambicioznih ciljeva FCC-a za američke 5G inovacije. Očekuje se da će SES-18 početi sa radom u junu 2023. godine na 103 stepena zapadno, zamenjujući SES-3 C-band nosivost i SES-19 će biti lociran zajedno sa SES-22 na 135 stepeni zapadno.

“Ovo uspešno lansiranje označava jednu od poslednjih preostalih prekretnica na našem putu ka čišćenju dela C-benda i neverovatno smo zahvalni Northrop Grumman-u, SpaceX-u i svim našim partnerima koji su pomogli da se ovaj plan ostvari,” rekao je Steve Collar, izvršni direktor kompanije SES. “Sada smo na početnom nivou u zaštiti emitovanja naših korisnika, istovremeno oslobađajući ključni 5G spektar i radujemo se uspešnom završetku našeg rada mnogo pre ubrzanog roka za čišćenje FCC-a u decembru 2023. godine.”

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top