SES će do 16. oktobra dobiti 3 milijarde dolara od FCC-a

0
ses-ce-do-16.-oktobra-dobiti-3-milijarde-dolara-od-fcc-a
SES će do 16. oktobra dobiti 3 milijarde dolara od FCC-a

U izveštaju investicione banke BNPP Sami Kassab navodi se da je 16. oktobar verovatni datum kada će satelitski operater SES dobiti oko 2,99 milijardi dolara kao svoj deo FCC-ove C-band kompenzacione šeme. SES je takođe uključen u parnice oko 400 miliona dolara od Intelsat-a u svom zahtevu za veći procenat plaćanja C-band od strane FCC-a.

SES je već dobio milijardu dolara za isplatu FCC faze 1 za ubrzano čišćenje C-band frekvencija širom SAD-a. Ova druga, faza II plaćanja, vrši se zato što je SES u avgustu ispunio svoje obaveze čišćenja koje su podrazumevale lansiranje pet novih satelita i hiljade head-end filtera i podešavanja za nastavak prijema C-band signala.SES će predstaviti rezultate u trećem kvartalu 2. novembra, a Kassab kaže da su njegove smernice za celu godinu i dalje konstantne. On je takođe izvestio da SES očekuje da će naredna dva mPOWER satelita biti lansirana kasnije u oktobru. Međutim, Kassab naglašava da još uvijek postoji sumnja da će oktobarski datum biti ispunjen. S obzirom na brojna kašnjenja [on mPOWER launches] U prošlosti smo imali malo kredibiliteta u ovom očekivanom vremenu. Verujemo da su kašnjenja lansiranja povezana sa pokušajem Boinga da reši tehničke probleme prijavljene u avgustu.

2. novembar bi takođe mogao da vidi neke novosti o tome šta SES planira da uradi sa 3 milijarde dolara gotovinskog inputa FCC-a.

Kassab je rekao da banka očekuje da će treći kvartal prijaviti pad prihoda SES-ovog video odeljenja za šest odsto. Ali on je očekivao rast od 2% u sve važnijoj diviziji Networks operatera.

On takođe pominje da SES nastavlja potragu za novim izvršnim direktorom nakon odlaska Stiva Collara u junu.

Kassab je dodao da bi nedavni sporazum između SES-a i usluge Starlink Elona Muska mogao dovesti do proširenog modela udjela prihoda iznad nedavno najavljenog tržišta kruzera.