skip to Main Content
SES i Canal + jačaju partnerstvo
Ses-i-canal-+-jacaju-partnerstvo

SES i Canal + potpisali su nove dugoročne strateške sporazume o satelitskim kapacitetima u tri regije.

Obnavljanje ugovora sa više transpondera produžava odnos SES-a i Canal + do kraja decenije. Omogućava SES-u da pruži podršku francuskom TV platnom operateru u emitiranju njegovih visokokvalitetnih buketa milionima domaćinstava širom svijeta putem 19,2 stepena istoka, 23,5 stepeni istoka i 22 stepena zapada. Novi ugovor predstavlja dodatni osigurani zaostatak od preko 230 miliona eura i uključuje opcije za dodatne kapacitete i produženja.

Partneri sa SES-om od 1995. godine, Canal + će nastaviti koristiti satelitske kapacitete za emitovanje buketa kanala u UHD, HD i za svoja različita preduzeća da dosegnu preko 10 miliona TV domaćinstava putem SES-ovih orbitalnih pozicija.

Komentirajući razvoj, Jacques du Puy, izvršni direktor Canal + International, rekao je: „Proširenje našeg partnerstva sa SES-om bio je prirodan izbor, budući da imamo dugo i uspješno partnerstvo u pružanju video iskustava vrhunskog kvaliteta različitoj publici širom svijeta. Ovaj sporazum između tri orbitalna slota pokazuje da je satelit u srcu naših platnih tv operacija širom svijeta. Radujemo se još mnogo godina zajedničkog rada kako bismo osigurali da dopremo do najšire moguće TV publike “.

Steve Collar, izvršni direktor SES-a, dodao je: „Canal + je legendarna globalna kompanija i brend koji evocira kvalitetu, inovacije i izvanredan sadržaj i jedan je od naših najdugovječnijih i najcjenjenijih kupaca. Nevjerovatno smo ponosni na povjerenje koje je Canal + ukazao SES-u i podvlači naše međusobno uvjerenje u moć satelita da emitira najbolji sadržaj, u najvišoj definiciji, najširoj bazi pretplatnika na globalnoj osnovi. Ovaj sporazum osigurava da ćemo nastaviti da služimo kvartima koje smo zajedno izgradili u narednoj deceniji i dalje ”.

107

Vezani članci

nilesat-objavio-dividendu

Nilesat objavio dividendu

Satelitski operater Nilesat sa sjedištem u Kairu objavio je isplatu novčane dividende u iznosu od 0,45 dolara po dionici. Isplata...

Back To Top
Search