skip to Main Content
SES ostvaruje profit i priprema otkup dionica
Ses-ostvaruje-profit-i-priprema-otkup-dionica

Autor

SES-ov video posao imao je prihode od € 263 miliona u prvom kvartalu, ili 4,6% manje nego u istom periodu prošle godine.

U svom najnovijem nizu rezultata , SES kaže da je krajem marta imao ukupno 8, 430 TV kanali za 268 milion TV domova širom svijeta. Ovo je uključivalo 3, 098 kanala u HD i Ultra HD koji je porastao za 4% u odnosu na Q1 2020. Preko dvije trećine (69% ) ukupnih TV kanala emitovano je u MPEG-4 sa dodatnih 4% u HEVC-u.

SES napominje da je utjecaj broja korisnika koji imaju pravo veličinu u zrelim godinama tržišta (zapadna Evropa i SAD), niži prihodi od veleprodaje u SAD-u i odluka da se smanji izloženost uslužnim djelatnostima s niskim maržama doveli su do ukupnog smanjenja prihoda u odnosu na prošlu godinu, iako mnogo sporijim tempom pada u odnosu na trend sve vrijeme 2020.

To dodaje prihod na međunarodnom tržištu bio je veći u odnosu na prošlu godinu, dok je kontinuirani rast broja pretplatnika koji su platili doveo do međugodišnjeg rasta HD + gdje je kombinacija povećanja troškova obnove 12 – mjesečna pretplata od marta 2021 i uvođenje novih IP rješenja zasnovanih na tržištu očekuje se kao podrška budućem razvoju poslovanja.

Video zabilježen 60% prihoda SES-a u Q1, a ostatak potražuju mreže. Prihodi grupe iznosili su € 436 miliona (-8,9%), prilagođeni EBITDA € 268 miliona (-6,9%) i prilagođena neto dobit € 75 miliona (+ 41. 5%).

U svojim komentarima na rezultate, Steve Collar, izvršni direktor SES-a, rekao je : „Snažno smo započeli 2018 s otpornošću našeg video poslovanja u prvi plan

poleđina brojnih važnih obnova i produženja osiguranih na našem jezgra evropskih susjedstava. Učinak poslovanja mreža također je bio solidan u prvom kvartalu, bez obzira na kratkoročno COVID okruženje, s protokom novih poslova koji su počeli ubrzati. Nastavljamo svoj laserski fokus na uklanjanju troškova iz poslovanja i minimiziranju diskrecionih troškova sa 7% smanjenja operativnih troškova na godišnjoj razini, što dovodi do poboljšanja EBITDA marže. Ukratko, naš početak godine čvrsto nas postavlja na put da ostvarimo naše 2021 financijske izglede koji ostaju nepromijenjeni ”.

Pored svojih rezultata, SES je takođe najavio program otkupa akcija do € 100 miliona za izvršenje do kraja ove godine.

Dodao je Collar: „odražava naše povjerenje u dugoročne osnove poslovanja. Trenutna cijena dionice ne odražava osnovnu vrijednost SES-a i ovaj program predstavlja atraktivnu priliku za raspoređivanje kapitala u optimalnu korist naših dioničara “.

Srodno

140

Vezani članci

Back To Top
Search