skip to Main Content
SES -ova igra u oblaku postaje sve popularnija
Ses-ova-igra-u-oblaku-postaje-sve-popularnija

Napisao

SES sada ima više od 60 TV kanali iz Afrike, Evrope i Azije i Pacifika koji su počeli koristiti SES Cloud playout usluge od prvog kvartala 2021.

Kompanija napominje da je jedno tržište sa nedavnim zamahom Cloud Playout -a Etiopija. Sve veći broj emitera na Etiosatu, prvoj u Etiopiji posvećenoj TV platformi besplatnog emitiranja (FTA), prešao je na uslugu SES Cloud Playout radi boljeg upravljanja svojim linearnim TV kanalima i sadržajem, fleksibilno i isplativo.

Jedan takav etiopski kupac, Engidawork Gebeyehu na televiziji Yegna, rekao je: „S naglaskom na lokalne sadržaje u zemlji, etiopsko TV tržište se značajno proširilo posljednjih godina televizija igra sastavni dio života ljudi-u rasponu od zabave do obrazovanja-posebno tokom pandemije Covid-19 pandemija. Pomoću SES -a možemo odgovoriti na zahtjeve gledatelja i donijeti sadržaj u njihove domove brže i fleksibilnije nego ikad prije putem oblaka, zadovoljavajući potražnju gledatelja za većim brojem lokalnih sadržaja. Korištenje usluga reprodukcije u oblaku također znači da nismo više ograničeni hardverskim ograničenjima i da možemo pripremiti kanal za distribuciju mnogo brže nego prije. ”

Yvonne Bertalot, direktorica odjela za upravljanje segmentom emitera u SES -u, dodao je: „U SES -u vjerujemo da oblak može maksimizirati mogućnosti za rast sa inherentno fleksibilnim i visoko skalabilnim rješenjem za emitiranje, omogućavajući našim korisnicima da se usredotoče na privlačenje nove publike i stvaranje privlačnog sadržaja.

“Stoga je korisno kada vidimo kako se naši klijenti osjećaju isto kao što sve više usvajaju naše mogućnosti u oblaku kako bi proširili svoju ponudu. ”

Povezano

25
Türksat 8K ponovo emituje

Türksat 8K ponovo emituje

Nakon nekog vremena, turski satelitski operater Türksat nastavio je s radom demo kanala u Ultra HD rezoluciji u 8K formatu....

Back To Top
Search