SES postaje partner za povezivanje koji osniva Microsoft Azure Orbital

Prema uvjetima partnerstva, SES će biti satelitski partner srednje Zemljine orbite (MEO) za Microsoft Azure Orbital, upravljanu uslugu dizajniranu da omogući mrežnim operaterima da komuniciraju i kontroliraju svoj satelitski kapacitet, obrađuju podatke i skaliraju svoje operacije direktno u Azureu.

U proteklih nekoliko mjeseci, dvije kompanije su demonstrirale scenarije preusmjeravanja u povezivanju u oblaku koristeći SES-ove O3b MEO satelite za izradu sigurnosnih kopija optičkih veza na Azure. Dvije kompanije zajednički će ulagati u zemaljske stanice Azure Orbital za segmente MEO i Earth Observation koji će SES rasporediti i njima upravljati. Prvi prolaz za posmatranje Zemlje nalazit će se u Quincyju, u američkoj državi Washington.SES je također odlučio da zajedno locira više O3b mPOWER sistema za telemetriju, praćenje i upravljanje (TT&C) i zemaljske stanice podataka s Microsoft Azure rubnim web lokacijama, a dizajnirao je operativno okruženje u oblaku i koristit će Azure Orbital kao osnovnu platformu za pružanje analitika podataka, geoprostorni alati, mašinsko učenje i usluge umjetne inteligence Azure.

Unutar video segmenta, dvije kompanije su rekle da će nadograditi svoj postojeći odnos u kojem je SES premjestio play usluge video usluga na Azure 2019. godine. SES se obavezao da će ubuduće pružati čitav niz video usluga u oblak. Takođe razvija i druga ključna rješenja zasnovana na oblaku koja uključuju kodiranje u oblaku, pakiranje, streaming i upravljanje sadržajem, a sve isporučeno iz Azure-a. SES vjeruje da će prelazak na platformu za orkestraciju u oblaku pružiti veću fleksibilnost, skalabilnost i okretnost, čime će se poboljšati iskustvo naših video korisnika jednostavnim rješenjem od kraja do kraja.

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,868FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles