SES Space & Defense dobio američki AFRL ugovor

ses-space-&-defense-dobio-americki-afrl-ugovor

SES Space & Defense, podružnica kompanije SES u potpunom vlasništvu fokusirana na isporuku satelitskih mrežnih rješenja za američku vladu, dobila je višegodišnji ugovor od strane Istraživačke laboratorije američkog ratnog vazduhoplovstva (AFRL) za provođenje niza testova za integraciju usluga svemirskog širokopojasnog interneta preko satelitske mreže u više orbita u znak podrške programu Defense Experimentation Using Commercial Space Internet (DEUCSI). Ovo saopštenje AFRL-a je treća nagrada u okviru programa DEUCSI CALL 003 koji traži eksperimentisanje za slučajeve upotrebe u arktičkom regionu i vazdušno-desantnim komunikacijama.

Program DEUCSI ima za cilj uspostavljanje komunikacije sa vojnim platformama putem više konstelacija komercijalnog svemirskog interneta (CSI) u geosinhronoj orbiti (GEO), srednjoj zemljinoj orbiti (MEO) i niskoj Zemljinoj orbiti (LEO) koristeći zajednički korisnički terminal sa mogućnošću izmjene između provajdera svemirskog širokopojasnog interneta.

SES Space & Defense će demonstrirati multi-orbitna, višepojasna rešenja koja se neprimetno prebacuju među komercijalnim svemirskim širokopojasnim uslugama u različitim frekventnim opsegima kako bi pristupili povoljnom spektru ili neuspehu između sazvežđa. Na taj način, kompanija SES Space & Defense saopštila je da će iskoristiti zajedničke hardverske elemente za komunikaciju sa komercijalnim svemirskim širokopojasnim konstelacijama i vojnim komunikacionim sistemima kako bi pružila veću fleksibilnost u komunikacionim putevima, uz minimiziranje raspoređivanja hardvera specifičnog za konstelaciju.

“Integrisana višeorbitna satelitska arhitektura je uslov u današnjem spornom i zagušenom okruženju za mrežno orijentisanu vojsku,” rekao je Džim Huper, viši potpredsednik svemirskih i odbrambenih inicijativa kompanije SES. “Program DEUCSI je odličan primer da se prikaže multiorbitni, višepojasni holistički pristup kompanije SES Space & Defense, kako bi se pružila besprekorna interoperabilnost američkim vazduhoplovnim snagama kako bi se postigla neuporediva svest o situaciji i strateški napredak za uspeh misije.”

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top