SES veze sa Starlinkom za krstarenje brodovima

SES kreira ono što opisuje kao uslugu “prvi put ikada” za kruzere. Koristi sopstvene satelite O3b u orbiti oko Zemlje (MEO) i povezuje se sa SpaceX-ovim sistemom za nisku Zemljinu orbitu (LEO) kompanije SpaceX na jednom upravljanom rešenju za industriju krstarenja.

Zajednička ponuda – SES Cruise mPOWERED + Starlink – integrirana, prodana i isporučena od strane SES-a – kombinirat će najbolje od MEO i LEO orbita kako bi osigurala brzu i sigurnu povezanost 24/7 s kruzerima i njihovim gostima, bez obzira na njihovu rutu i lokaciju.Operateri krstarenja moći će da koriste novu SES-ovu ponudu koja kombinuje Starlink LEO sistem sa SES-ovim MEO konstelacijama kako bi pružili jedinstveno iskustvo gosta i posade širenjem postojećih kapaciteta i dometa. Rešenja su dostupna u Premium nivou (3Gbps/brod) za brodove koji žele da pruže najveću propusnost u industriji, ili Pro nivo (1,5Gbps/brod) za operatere koji žele da upravljaju korisničkim iskustvom podudaranjem prave aplikacije sa pravom orbitom.

“Kao pružalac usluga upravljanja koji je pionir multi-orbit geostacionarnih (GEO) i MEO mreža i pružao usluge povezivanja direktno operaterima krstarenja u poslednjih 10 godina, SES-ovo partnerstvo sa Starlinkom kompanije SpaceX kako bi u svoju ponudu krstarenja dodalo uslugu zasnovanu na LEO-u, pokazuje zajedničku posvećenost pružanju najboljeg korisničkog iskustva operaterima i gostima krstarenja,” rekao je SES.

Investicije u iskustvo krstarenja dostigle su nove visine od pandemije. Operateri krstarenja pomeraju tehnološke i inovativne granice, od kojih se mnoge oslanjaju na stalno uključenu povezanost visokih performansi.

“U kompaniji SES nastojimo da našim kupcima krstarenja pružimo iskustvo povezivanja svetske klase i pružimo isti nivo usluge u kojoj bi uživali na kopnu,” rekao je Džon-Pol Hemingvej, glavni direktor za strategiju u kompaniji SES. “Budući da smo jedini u industriji krstarenja koji je proširio našu jedinstvenu multi-orbitnu GEO i MEO mrežu za korištenje LEO-a, vjerujemo da nam otvara nove mogućnosti da zadovoljimo potrebe gostiju krstarenja i članova posade, te operativne zahtjeve operatera krstarenja kako bi ubrzali svoje digitalne transformacije – gdje god se oni nalazili.”

Related Articles

Stay Connected

0FansLike
3,868FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
- Advertisement -spot_img

Latest Articles