Skip to content

SES veze sa Starlinkom za krstarenje brodovima

ses-veze-sa-starlinkom-za-krstarenje-brodovima

SES kreira ono što opisuje kao uslugu “prvi put ikada” za kruzere. Koristi sopstvene satelite O3b u orbiti oko Zemlje (MEO) i povezuje se sa SpaceX-ovim sistemom za nisku Zemljinu orbitu (LEO) kompanije SpaceX na jednom upravljanom rešenju za industriju krstarenja.

Zajednička ponuda – SES Cruise mPOWERED + Starlink – integrirana, prodana i isporučena od strane SES-a – kombinirat će najbolje od MEO i LEO orbita kako bi osigurala brzu i sigurnu povezanost 24/7 s kruzerima i njihovim gostima, bez obzira na njihovu rutu i lokaciju.

Operateri krstarenja moći će da koriste novu SES-ovu ponudu koja kombinuje Starlink LEO sistem sa SES-ovim MEO konstelacijama kako bi pružili jedinstveno iskustvo gosta i posade širenjem postojećih kapaciteta i dometa. Rešenja su dostupna u Premium nivou (3Gbps/brod) za brodove koji žele da pruže najveću propusnost u industriji, ili Pro nivo (1,5Gbps/brod) za operatere koji žele da upravljaju korisničkim iskustvom podudaranjem prave aplikacije sa pravom orbitom.

“Kao pružalac usluga upravljanja koji je pionir multi-orbit geostacionarnih (GEO) i MEO mreža i pružao usluge povezivanja direktno operaterima krstarenja u poslednjih 10 godina, SES-ovo partnerstvo sa Starlinkom kompanije SpaceX kako bi u svoju ponudu krstarenja dodalo uslugu zasnovanu na LEO-u, pokazuje zajedničku posvećenost pružanju najboljeg korisničkog iskustva operaterima i gostima krstarenja,” rekao je SES.

Investicije u iskustvo krstarenja dostigle su nove visine od pandemije. Operateri krstarenja pomeraju tehnološke i inovativne granice, od kojih se mnoge oslanjaju na stalno uključenu povezanost visokih performansi.

“U kompaniji SES nastojimo da našim kupcima krstarenja pružimo iskustvo povezivanja svetske klase i pružimo isti nivo usluge u kojoj bi uživali na kopnu,” rekao je Džon-Pol Hemingvej, glavni direktor za strategiju u kompaniji SES. “Budući da smo jedini u industriji krstarenja koji je proširio našu jedinstvenu multi-orbitnu GEO i MEO mrežu za korištenje LEO-a, vjerujemo da nam otvara nove mogućnosti da zadovoljimo potrebe gostiju krstarenja i članova posade, te operativne zahtjeve operatera krstarenja kako bi ubrzali svoje digitalne transformacije – gdje god se oni nalazili.”

Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept