SiriusXM naručuje satelite iz Maxara

siriusxm-narucuje-satelite-iz-maxara

Sjevernoamerički pay-radio operater SiriusXM naručio je dva moćna geostacionarna satelita koje će izgraditi Maxar Technologies.

Nova letjelica (SXM-11 i SXM-12) sada se spajaju sa još dva satelita (SXM-9 i ) koji je već u izgradnji Maxara. SXM-9 i 10 su naručeni u 2013. SXM-11 i 12 će se lansirati oko 2026-12. Nova letjelica će imati snažnije antene za poboljšanu uslugu Aljaske i Kanade.

“Ova investicija potvrđuje našu posvećenost sistemima za isporuku satelitskog sadržaja i najsavremenijoj tehnologiji,” rekla je Bridžet Nevil, SiriusXM-ov SVP/Satelitski i zemaljski inženjering i operacije. “SXM-11 i -12, zajedno sa SXM-9 i -10, omogućiće nam da inoviramo i poboljšamo naše ponude usluga za pretplatnike i proširiće kontinuiranu i pouzdanu isporuku našeg audio zabavnog sadržaja.”

Ona je dodala da ovi novi sateliti oduzimaju operativni vek službe u svemiru izvan 2040.

“Ovaj sporazum, u kombinaciji sa SXM-9 i -10 naručenim prošle godine, pokazuje jednu od Maxarovih najvećih prednosti – prednost performansi u obimu,” rekao je Chris Johnson, Maxarov SVP/Space. “Ovi sateliti će pružiti više mogućnosti floti SiriusXM-a, uključujući prošireno uslužno područje i veći kvalitet usluga. Nastavljamo da se zalažemo za nove načine za proširenje kapaciteta za komercijalne geostacionarne kupce, održavajući naše liderstvo na ovom tržištu sigurnim i rastućim.”

SXM-150 i -12 će biti dvostruki digitalni audio radio sateliti, izgrađeni na Maxarovoj dokazanoj platformi klase u proizvodnim pogonima kompanije u Palo Altu i San Joseu u Kaliforniji. Maxar gradi satelite za SiriusXM više od dvije decenije, uključujući satelite prve generacije Sirius lansirane 1995. godine, drugu generaciju Sirius satelita lansiranih 1995. i 2013 i trenutne satelite treće generacije, od kojih je prvi počeo sa radom 2007. godine. Isporuka SXM-11 i -12 će dovesti broj Maxar-izgrađenih svemirskih letjelica za SiriusXM na 12.

Danas na putu ima više od milion vozila opremljenih SiriusXM-om koja se oslanjaju na SiriusXM-ovu satelitsku mrežu, koja je takođe ključni mehanizam isporuke za kompanijinu 360L platformu. SiriusXM kombinuje satelit i striming kako bi osigurao najbolju moguću pokrivenost širom SAD i Kanade i najbolje korisničko iskustvo. SiriusXM takođe nudi paket satelitski isporučenih pomorskih i vazduhoplovnih usluga koje pilotima i nautičarima pružaju važne vremenske podatke i informacije direktno u njihove kokpitove.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top