skip to Main Content
SiriusXM naručuje satelite iz Maxara
Siriusxm-narucuje-satelite-iz-maxara

Sjevernoamerički pay-radio operater SiriusXM naručio je dva moćna geostacionarna satelita koje će izgraditi Maxar Technologies.

Nova letjelica (SXM-11 i SXM-12) sada se spajaju sa još dva satelita (SXM-9 i ) koji je već u izgradnji Maxara. SXM-9 i 10 su naručeni u 2013. SXM-11 i 12 će se lansirati oko 2026-12. Nova letjelica će imati snažnije antene za poboljšanu uslugu Aljaske i Kanade.

“Ova investicija potvrđuje našu posvećenost sistemima za isporuku satelitskog sadržaja i najsavremenijoj tehnologiji,” rekla je Bridžet Nevil, SiriusXM-ov SVP/Satelitski i zemaljski inženjering i operacije. “SXM-11 i -12, zajedno sa SXM-9 i -10, omogućiće nam da inoviramo i poboljšamo naše ponude usluga za pretplatnike i proširiće kontinuiranu i pouzdanu isporuku našeg audio zabavnog sadržaja.”

Ona je dodala da ovi novi sateliti oduzimaju operativni vek službe u svemiru izvan 2040.

“Ovaj sporazum, u kombinaciji sa SXM-9 i -10 naručenim prošle godine, pokazuje jednu od Maxarovih najvećih prednosti – prednost performansi u obimu,” rekao je Chris Johnson, Maxarov SVP/Space. “Ovi sateliti će pružiti više mogućnosti floti SiriusXM-a, uključujući prošireno uslužno područje i veći kvalitet usluga. Nastavljamo da se zalažemo za nove načine za proširenje kapaciteta za komercijalne geostacionarne kupce, održavajući naše liderstvo na ovom tržištu sigurnim i rastućim.”

SXM-150 i -12 će biti dvostruki digitalni audio radio sateliti, izgrađeni na Maxarovoj dokazanoj platformi klase u proizvodnim pogonima kompanije u Palo Altu i San Joseu u Kaliforniji. Maxar gradi satelite za SiriusXM više od dvije decenije, uključujući satelite prve generacije Sirius lansirane 1995. godine, drugu generaciju Sirius satelita lansiranih 1995. i 2013 i trenutne satelite treće generacije, od kojih je prvi počeo sa radom 2007. godine. Isporuka SXM-11 i -12 će dovesti broj Maxar-izgrađenih svemirskih letjelica za SiriusXM na 12.

Danas na putu ima više od milion vozila opremljenih SiriusXM-om koja se oslanjaju na SiriusXM-ovu satelitsku mrežu, koja je takođe ključni mehanizam isporuke za kompanijinu 360L platformu. SiriusXM kombinuje satelit i striming kako bi osigurao najbolju moguću pokrivenost širom SAD i Kanade i najbolje korisničko iskustvo. SiriusXM takođe nudi paket satelitski isporučenih pomorskih i vazduhoplovnih usluga koje pilotima i nautičarima pružaju važne vremenske podatke i informacije direktno u njihove kokpitove.

75

Vezani članci

Back To Top
Search