skip to Main Content
Širokopojasni internet za Španiju
Sirokopojasni-internet-za-spaniju

Madridski satelitski operater Hispasat saopštio je da će “ove godine” ponuditi širokopojasni pristup “svim gradovima” u Španiji, nakon što mu je odobren privremeni ugovor koji pokriva usluge povezivanja u ruralnim područjima, za koji se očekuje da će porasti do konačnog dobavljača.

Brzina preuzimanja Hispasata iznosiće 100 Mb/s, a koja će porasti na 200 Mb/s 2024. godine, izjavio je izvršni direktor Hispasata Miguel Ángel Panduro. Privremena nagrada kao dobavljač usluga dolazi od španskog Ministarstva za ekonomske poslove i digitalnu transformaciju Španije nastoji da se uskladi sa Evropskom digitalnom agendom koja je usmerena na 2025. godinu.

Usluga Hispasat imaće cenu od 35 evra mesečno. Hispasat će takođe ponuditi veleprodajne usluge nacionalnim, regionalnim i lokalnim operaterima. “Imamo sporazume sa 15 kompanija za to”, izjavio je Panduro.

Hispasat kaže da može pokrenuti svoje usluge gotovo odmah. Hispasat je bio jedini uspešan za 76,3 miliona evra upravljačke pomoći programa (UNICO) za pružanje usluga povezivanja sa pristupačnim cenama ruralnim područjima bez pokrića.

U drugom ključnom potezu Hispasat će početi da nudi širokopojasnu povezanost putnicima avio-kompanija oko jula ili avgusta ove godine, a potpomognut je lansiranjem svog glavnog satelita Amazonas Nexus 7. februara.

46

Vezani članci

nilesat-objavio-dividendu

Nilesat isplatio dividendu

Satelitski operater Nilesat sa sjedištem u Kairu objavio je isplatu novčane dividende u iznosu od 0,45 dolara po dionici. Isplata...

kanada-investira-u-mda

Kanada investira u MDA

Kanadska vlada će uložiti 1,2 milijarde kanadskih dolara (0,81 milijardi evra) u svemirsku robotiku i satelitski biznis MDA (bivši Macdonald,...

Back To Top
Search