Širokopojasni internet za Španiju

sirokopojasni-internet-za-spaniju

Madridski satelitski operater Hispasat saopštio je da će “ove godine” ponuditi širokopojasni pristup “svim gradovima” u Španiji, nakon što mu je odobren privremeni ugovor koji pokriva usluge povezivanja u ruralnim područjima, za koji se očekuje da će porasti do konačnog dobavljača.

Brzina preuzimanja Hispasata iznosiće 100 Mb/s, a koja će porasti na 200 Mb/s 2024. godine, izjavio je izvršni direktor Hispasata Miguel Ángel Panduro. Privremena nagrada kao dobavljač usluga dolazi od španskog Ministarstva za ekonomske poslove i digitalnu transformaciju Španije nastoji da se uskladi sa Evropskom digitalnom agendom koja je usmerena na 2025. godinu.

Usluga Hispasat imaće cenu od 35 evra mesečno. Hispasat će takođe ponuditi veleprodajne usluge nacionalnim, regionalnim i lokalnim operaterima. “Imamo sporazume sa 15 kompanija za to”, izjavio je Panduro.

Hispasat kaže da može pokrenuti svoje usluge gotovo odmah. Hispasat je bio jedini uspešan za 76,3 miliona evra upravljačke pomoći programa (UNICO) za pružanje usluga povezivanja sa pristupačnim cenama ruralnim područjima bez pokrića.

U drugom ključnom potezu Hispasat će početi da nudi širokopojasnu povezanost putnicima avio-kompanija oko jula ili avgusta ove godine, a potpomognut je lansiranjem svog glavnog satelita Amazonas Nexus 7. februara.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top