Skip to content

Sky i DAZN najavljuju italijansko partnerstvo

Dazn-Serie-A

Korisnici Sky Q-a u Italiji moći će da dodaju DAZN pretplatu svom paketu nakon novog partnerstva sa servisom za striming.

Linearni kanal ZONA DAZN će također biti dostupan sa izborom događaja iz DAZN ponude uključujući sedam utakmica Serije A po kolu, komplementarno sa tri emitovanja na Sky-u.

Andrea Duilio, izvršni direktor Sky Italy, rekao je da će dodavanje DAZN aplikacije i kanala dati veću vidljivost Seriji A. “Ovaj ugovor sa DAZN-om pružit će navijačima još više mogućnosti da uživaju u Seriji A. Osim 3 utakmice Serije A po kolu koje se prenose na Sky kanalima, aplikacija DAZN će biti dostupna na Sky Q, zajedno sa svim najboljim sadržajima i streamingom aplikacije, sve na jednom mjestu.”

To je značajan sporazum za Sky, koji je izgubio poziciju na italijanskom tržištu otkako je DAZN stekao prava na fudbal u Seriji A na početku sezone 2021/22. Dogovor između njih dvojice se činio malo vjerojatnim, uprkos DAZN-ovim dobro objavljenim tehničkim problemima.

“Novi inovativni komercijalni ugovor sa Sky-om koji danas objavljujemo jedna je od najvažnijih suradnji potpisanih u povodu sezone 2022/2023, s ciljem da se sve većem broju obožavatelja ponudi sportski sadržaj uživo i na zahtjev. i time povećavamo vidljivost takmičenja koja prenosimo,” rekao je Stefano Azzi, izvršni direktor DAZN Italija.

Sličan sporazum već postoji između DAZN-a i Sky Deutschland.

Da bi gledali ZONA DAZN kanal, DAZN korisnici se moraju pretplatiti na određenu komercijalnu ponudu dostupnu u odjeljku “Moj račun” na dazn.com. Oni koji nisu pretplatnici na DAZN moći će se pretplatiti na DAZN Standard ili DAZN Plus ponude putem stranice posvećene Sky korisnicima i dodati opciju za gledanje kanala ZONA DAZN.

Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept