Sky se reorganizuje u Velikoj Britaniji

0

Sky UK je započeo veliku reorganizaciju sa smanjenjem osoblja i napuštanjem satelita u korist Internet distribucije.

Prema Financial Timesu, očekuje se da će Sky UK otpustiti nekoliko stotina zaposlenih u narednim mjesecima. U početku će biti pogođeno 200 zaposlenih koji rade u Sjevernoj Irskoj. Britanska podružnica u vlasništvu Comcast grupe sprovela je duboku transformaciju i reorganizaciju svog osnovnog poslovanja . FT navodi smanjenu potrebu za inženjerima koji rade na distribuciji i satelitskim tehnologijama , kao i za dio brige o korisnicima koji se bave ponudom satelita.

Istovremeno, Sky UK je spreman zaposliti nove profesionalne ličnosti ili premjestiti neke od svojih zaposlenika za druge zadatke više fokusirane na usluge IP mreže i proizvodnju . Sky Studios Elstree uskoro će se otvoriti sa 13 zvučnih bina i produkcijskim kancelarijama, sa 2 hiljade novih zaposlenih.Ponovo prema FT-u, odustajanje od satelita u korist distribucije na IP mreži je zvanično već nekoliko sedmica . Kao što je prije nekoliko mjeseci i očekivao naš web magazin, sve nove aktivacije odvijat će se korištenjem internet tehnologije . Iz tog razloga, Sky u Velikoj Britaniji se u velikoj mjeri fokusira na ponudu sa Sky Glass Smart TV- ima i Sky Stream sistemom koji putuju isključivo putem interneta .

U našoj zemlji je u toku i reorganizacija Comcast -ove pay-TV. Očekivalo se da će smanjenje osoblja koje je najavila Sky Italia premašiti  1200 radnika (400 preostalo iz prethodnog plana i 800 iz plana 2023-2024), ali rad sa sindikatima doveo je do smanjenja za 250 ljudi, sprečavajući otpuštanje do kraja sljedeće godine. i pokretanje programa obuke koji će omogućiti interno preseljenje. 

U Njemačkoj , Sky Deutschland ima neizvjesnu budućnost. Glasine o prodaji pay-TV- a kruže mjesecima . Posljednje vijesti koje kruže u štampi govore o interesovanju Prosiebena . Ali moguća kupovina će morati proći kontrolu MFE-Mediaseta , najvećeg dioničara njemačke grupe.

Advertisement