Skip to content

Sky Sport Deutschland osigurao prava na Moto GP

sky-sport-deutschland-osigurao-prava-na-moto-gp

MotoGP™ će uskoro imati novi dom u Njemačkoj: Sky Sport. Sky Deutschland je osigurao prava na prijenos uživo FIM MotoGP™ Svjetskog prvenstva na pay TV-u za Njemačku, Austriju i Švicarsku na dugoročnoj osnovi, prenosit će sve MotoGP™ Grand Prix utrke i Tissot Sprintove, kao i kvalifikacije i treninge , uživo od sezone 2024.

Kao dio novog sporazuma, Sky Sport će također nuditi prijenos uživo svih Moto2™ i Moto3™ utrka, kao i svih utrka FIM Enel MotoE™ Svjetskog prvenstva.

Kao što su ljubitelji motosporta već navikli, Sky Sport će takođe ponuditi nekoliko slobodno biranih kanala za MotoGP™, uključujući ugrađene kamere, kanale podataka i kanal iz perspektive helikoptera.

Hans Gabbe, viši potpredsjednik za sportska prava i komercijalizaciju u Sky Deutschland: „Uz akviziciju prava na emitovanje uživo za MotoGP, kao i Moto2, Moto3 i MotoE, također ćemo ponuditi ljubiteljima motosporta u Njemačkoj najbolju trkačku seriju u svijet na dva točka. Bilo MotoGP, Formula 1 ili IndyCar serija: svako ko voli spektakularan motospor naći će ga na Sky Sportu.”

Alex Arroyo, šef odjela za medijska prava, Dorna Sports: „Veoma smo sretni što možemo najaviti ovaj novi ugovor sa Sky Sportom, liderima u okviru pay TV ekosistema u Evropi i Njemačkoj, koji emituju najbolji sportski sadržaj u zemlji. Znamo da će MotoGP-u – za nas, najbolju emisiju na svijetu – i našim fanovima pružiti zaista visok kvalitet i sveobuhvatnu pokrivenost. Njemačka, Austrija i Švicarska su ključna tržišta za ovaj sport, kako historijski, tako i gledajući u budućnost jer želimo da se još više širimo. Već smo imali rekordnu publiku na Sachsenringu prošle godine i uzbuđeni smo što ćemo raditi sa Sky-om kako bismo najuzbudljiviji sport na svijetu približili još većem broju obožavatelja širom regije.”

Svi prenosi MotoGP™ Svjetskog prvenstva na Sky Sportu će se emitovati putem satelita, kabela, IPTV-a, weba i mobilnih uređaja i bit će dostupni kao dio Sky Sport paketa i na WOW Live-Sport-u.

MotoGP™ sezona 2024. će se sastojati od 22 Grand Prix vikenda, svaki uključujući Sprint u subotu i dužu Grand Prix utrku u nedjelju. Otvaranje sezone će se održati u Kataru od 8. do 10. marta 2024. Uređivački detalji o MotoGP prijenosima Sky Sporta bit će objavljeni na vrijeme prije početka sezone.

O Sky Deutschland
Sky Deutschland je jedan od vodećih provajdera zabave u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj. Program se sastoji od najboljih sportova uživo, ekskluzivnih serija, najnovijih filmova, raznolikog programa za djecu, uzbudljivih dokumentarnih filmova i zabavnih emisija – između ostalog Sky Originals. Gledaoci mogu gledati program kod kuće i u pokretu putem Sky Q-a i Sky Ticket-a. Zabavna platforma Sky Q nudi sve iz jednog izvora: Sky i besplatne TV kanale, hiljade filmova i serija na zahtjev, medijske biblioteke i mnoge druge aplikacije. Uz Sky Ticket, kupci mogu fleksibilno prenositi serije, filmove i sportove uživo u pogledu lokacije i vremena, i na mjesečnoj osnovi koja se može otkazati. Sky Deutschland, sa sjedištem u Unterföhringu kod Minhena, dio je Comcast grupe i pripada vodećoj evropskoj medijskoj i zabavnoj grupi Sky.

O MotoGP™ & Dorna Sports
Svjetsko prvenstvo FIM Grand Prix, MotoGP™, je najuzbudljiviji sport na svijetu. 22 najbrža vozača takmiče se na namjenski napravljenim prototipovima motocikala na nekim od najvećih svjetskih trkaćih staza, stvarajući jednu od najuzbudljivijih predstava na Zemlji. Od kada je inaugurisan 1949. godine, ovaj sport je narastao na više od 20 Grand Prixa na pet kontinenata, sa televizijskim prijenosom koji je dostigao stotine miliona ljudi širom svijeta.

Dorna Sports je postao jedini nosilac komercijalnih i televizijskih prava za FIM MotoGP™ Svjetsko prvenstvo 1991. Sa sjedištem u Madridu, Španija, sa sjedištem u Barceloni i podružnicom u Rimu, Dorna Grupa je lider u sportskom menadžmentu, marketingu i medijima, i bilježi kontinuirani rast tokom godina; proširenje sa isključivo MotoGP™ na druga vodeća prvenstva motociklističkih utrka širom svijeta.

Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept