Sky UK: Pokrenut UHD F1 kanal

0

Sky Sports F1 UHD lansiran je jutros na Virgin Media i stigao na Sky Q oko 15:00 popodne. Lansiranje dolazi uoči prve trke ovog vikenda u sezoni – VN Bahreina, koja se prenosi uživo na Sky Sports F1 u 15:00 u nedjelju, 5. marta 2023.

To je drugi Sky-ov UHD sportski kanal i dostupan je na Sky Q, Sky Glass/Stream i Virgin Media.Kanal se pridružuje glavnom događaju Sky Sports UHD , koji je prvi put pokrenut prošle godine. Sky također nudi izbor drugih sportova u UHD-u putem namjenskog kanala crvenog dugmeta ili putem Virgin Media kanala 534.

Korisnici Sky Q-a u Velikoj Britaniji i Irskoj sa kompletnim Sky Sports paketom sada mogu gledati sportove uživo u UHD/HDR na Sky Sports Main Event Ultra HD i Sky Sports F1 Ultra HD kanalima. Za kvalifikovane kupce, Sky Sports F1 UHD će se pojaviti na 406, zamjenjujući bivši HD kanal.

Sky Glass/Stream korisnici sa odgovarajućom pretplatom će također vidjeti Sky Sports F1 UHD na kanalu 406.

Na Virgin Media , Sky Sports F1 UHD je stigao na kanal 533, premještajući Sky Sports UHD1, koji sadrži različite sportske rezultate sa drugih Sky Sports kanala u UHD-u na kanal 534.