skip to Main Content
Skylink priprema novi sistem kodiranja Nagra

Programi češko-slovačke satelitske platforme Skylink ubuduće će biti osigurani sistemom uslovnog pristupa Nagra MA. Ovaj sistem će se pojaviti i u ostalim DTH uslugama koje obavlja M7 Group (Canal + Luxembourg).

Skylink trenutno koristi sisteme za šifriranje Irdeto PI-sys i Viaccess Orca. Ova dva CA sistema u budućnosti će biti dopunjena Nagrinim sistemom. Stoga se postavlja pitanje hoće li razmijeniti bilo koju karticu ili sistem kodiranja. “Ne planiramo razmjenu karata ili sustav kodiranja “, naglasio je Jaromír Glisník, član upravnog odbora M7 Grupe, koja upravlja platformom Skylink, na web stranicu parabola.cz. Stoga će sistem Nagra biti još jedan sistem koji će učiniti dostupnom ponudu programa operatera.

Vrijedno je napomenuti da sestrinska platforma freeSAT koristi i više sistema uslovnog pristupa – dva Irdeta ( CAID 0653 i 0D97), Conax (CAID 0B02) i Nagra MA (CAID 1815). Svi sustavi na odgovarajući način dopunjuju operatorov portfelj usluga s gledišta hardvera.

M7 Group namjerava postepeno uvoditi sistem Nagra na druga tržišta na kojima posluje – austrijsko i njemačko. Nagra se već koristi u Belgiji, Holandiji, Mađarskoj i Rumuniji.

Canal +, vlasnik M7 Grupe, koristi sistem šifriranja Nagra uz sistem Viaccess. Stoga će se nastojati proširiti Nagru na sva tržišta na kojima pruža svoje usluge.

Nagra rješenja pružaju najviši nivo zaštite sadržaja i to je ono što nam je bilo potrebno za pružanje vrhunskog sadržaja i usluga M7 na nizu set-top box uređaja, uključujući nove i starije modele ,” rekao je Jérôme Trift iz CANAL + International. ” Pored toga, Nagra će nam u budućnosti pružiti rješenja za naše platforme koja mogu neprimjetno prilagoditi i osigurati sadržaj u hibridnom satelitskom / OTT okruženju i koji su najbolji izbor za ispunjavanje ovih zahtjeva .”

54

Vezani članci

Hoće li se TivùSat plaćati?

Hoće li se TivùSat plaćati?

Italijanska sportska organizacija Lega Calcio počinje da prati proces koji će dovesti do sledećeg tendera Serije A i time dodele...

Back To Top
Search