Sony kanali su nestali u Njemačkoj

0

Moguća akvizicija Sony kanala u Njemačkoj od strane koncerna High View postala je činjenica. Marka Sony je nestala iz naziva stanica. High View , nezavisna medijska kompanija sa brendovima kao što su Deluxe Music i Gute Laune TV , potvrdila je kupovinu Sonyjevih kanala u zemljama njemačkog govornog područja.

Kao rezultat toga, Sony Channel i Sony AXN linearni kanali, kao i Sony One SVOD usluga, su u vlasništvu i distribuciji High Viewa pod novim brendovima AXN White, AXN Black i AXN+ od 1. septembra 2023. godine.Transakcija je završena tek u četvrtak, 31. avgusta 2023. godine. Preuzimanje Pay-TV ponude od strane kompanije iz Landshuta u Bavarskoj najavljivano je već neko vrijeme , ali se još čeka da bude završeno. High View je želeo da završi akviziciju u septembru, što je na kraju i uspelo, ali “u poslednjem trenutku”, pošto je zvanična objava održana tek 31. avgusta.

AXN White će se fokusirati na evropske serije kao što je Sanditon, BBC serija”Dnevnik babice” ili italijanska produkcija “Doc: U tvojim rukama”. Na AXN Black, gledaoci će nastaviti da gledaju američke serije, uključujući “Yellowstone” s Kevinom Costnerom, “The Blacklist”, “Chicago PD” i “Almost Paradise”.

Drago nam je što su ove visokokvalitetne premium ponude postale dio našeg portfelja. Akvizicija je važan strateški potez i brendovi savršeno nadopunjuju naš portfelj koji karakterizira visokokvalitetna ponuda prilagođena ciljnim grupama. Nastavićemo naše dugoročno partnerstvo sa Sony Pictures Television i planiramo da proširimo našu ponudu, posebno u VOD segmentu sa drugim jakim partnerima”, kaže portparol High View- a .

Za Sony je ovo još jedan korak u povlačenju iz Njemačke.

Odjel televizijske produkcije Sony Picturesa prošle godine je prodat Banijay Njemačkoj , a preimenovana kompanija Noisy Pictures upravo je zatvorena.

High View je kompanija Alexandera Trauttmansdorffa koja upravlja mnogim plaćenim i besplatnim kanalima. Najpoznatija i najuspješnija ponuda je Deluxe Music zajedno sa sestrinskom stanicom Schlager Deluxe . Gute Laune TV i Jukebox i dalje rade na tržištu muzičkih kanala . Tu su i dokumentarne stanice Bergblick , Xplore i One Terrai Waidwerk stanica za lovce i ribolovce.