skip to Main Content
Spas Rusev kupuje Bulsatcom

Vodećeg bugarskog pay-TV operatera Bulsatcom kupio je preduzetnik Spas Rusev za između 120 i 130 miliona evra.

Broadband TV News je dobio potvrdu o transakciji, koju je prvobitno objavio Capital . Drugi kandidat za kupovinu Bulsatcoma bila je češka PPF grupa, koja ima velike interese u medijskoj i telekom industriji širom Centralne i Istočne Evrope. Prema Kapitalu, Ruseva su odabrali povjerioci kompanije, a posao se povukao više od godinu dana nakon osporavanja osnivača i dioničara kompanije Plamena Genčeva. Ovo je poprimilo oblik arbitražnog slučaja u Londonu i zahtjeva za bankrot u Sofiji, ali na kraju nije zaustavilo transakciju.

Kapital dodaje da je prije dvije i po godine imenovano novo rukovodstvo na čelu sa izvršnim direktorom Stanislavom Georgievim, čiji je glavni cilj bio da se Bulsatcom vrati u operativnu funkciju i zaustavi odliv pretplatnika uz dodavanje novih usluga i snažniji prelazak na IPTV. Nakon što je oporavak završen, akcionari su nastojali da s vremenom napuste svoju investiciju. Investitori u Bulsatcom UK Holdco su fondovi BlackRock i Blantyre Capital, Bugarska razvojna banka (BDB), Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD), Plamen Genčev i još jedan fond – Integral.

Broadband TV News napominje da je Rusev ranije bio veliki investitor u bugarsku telekomunikaciju Vivacom (BTC), koju je kupila United Group 2020. On je konačno napustio njen nadzorni odbor u avgustu ove godine.

63

Vezani članci

Back To Top
Search