Steve Collar napušta SES

0
steve-collar-napusta-ses

Steve Collar, izvršni direktor kompanije SES, podneće ostavku krajem ovog meseca kako bi nastavio sa drugim profesionalnim i ličnim naporima.Potraga za naslednikom je u toku i Ruy Pinto, trenutno CTO kompanije SES, preuzet će ulogu izvršnog direktora dok se ne objavi stalni naslednik.

Komentarišući razvoj događaja, Frank Esser, predsednik SES odbora vatrogasaca, rekao je: “Želimo da se zahvalimo Stivu na njegovom značajnom doprinosu SES-u u periodu dužem od 20 godina. Kao izvršni direktor, Stiv je uspešno upravljao kompanijom SES, ostavljajući poslovanje u jakoj poziciji za budućnost sa diferenciranim mogućnostima za više orbita, skupom rešenja svetske klase, pojednostavljenom i tržišno orijentisanom organizacijom i snažnim bilansom stanja postavljenim da se dodatno ojača od izvršenja C-band kliringa. Sadašnje tržišno okruženje se brzo menja i pozdravljam Ruy Pinto-a, koji danas predvodi više od polovine SES radne snage i ima značajno iskustvo u industriji, dok se bavimo izazovima i hvatamo dalje mogućnosti na tržištu. Odbor ima puno povjerenje u Ruya i angažman naše uprave na kontinuiranom snažnom izvršenju dok ulazimo u novu fazu uspjeha za SES”.

“Bila mi je najveća čast u životu da vodim neverovatne ljude na SES-u. SES je decenijama bio reper u industriji i napuštam kompaniju kao njenog lidera i vraćam se da budem veliki pristalica, poštovalac i fan i navijaću Ruy-a i menadžment tima sa strane. Sa O3b mPOWER lansiranjem, kompanija dobro nastupa i C-band sve osim isporučeno, budućnost je svijetla, i želim odboru i svima na SES-u svaki uspjeh”.

Pinto se pridružio kompaniji SES u februaru 2017. godine, a imenovan je za CTO u januaru 2019. godine, što je dovelo do diferencijacije u mogućnostima više orbita i cloudifikacije SES-a. Prije SES-a, proveo je više od 25 godina u Inmarsatu na različitim vodećim tehničkim i menadžerskim ulogama.

Pinto je rekao: “Oduševljen sam što vodim SES i radim sa našim timovima širom svijeta kroz prelazni period, napredujući SES-om u fazu u kojoj ćemo nastaviti rasti na snažnoj putanji stvaranja vrijednosti za naše dionike, snažno izvršavajući, pojednostavljujući naše poslovanje i optimizirajući našu bazu troškova”.

Broadband TV News sjedi sa izvršnim direktorom MainStreaminga, Antoniom G. Corradom za razgovor, streaming, latenciju i ANGA COM.