skip to Main Content
STN transformiše satelitsko emitovanje u MENA regionu
Stn-transformise-satelitsko-emitovanje-u-mena-regionu

Globalni provajder rešenja za distribuciju sadržaja STN sada je u mogućnosti da ponudi garanciju da nema prekida vremena i poboljšane zaštite od smetnji prilikom povezivanja sa satelitom Eutelsat 8West B.

Nulti prekidi vezani za vremenske prilike osigurani su korištenjem dva uplink mjesta udaljena preko 5.000 kilometara. Prebacivanje između njih je besprijekoran, potpuno automatski proces zasnovan na mjerenom omjeru signala i šuma i vrijednostima margine veze. Oni su unapred konfigurisani u skladu sa nivoima downlinka u regionu, tako da garantuju da nema prekida signala bez obzira na vremenske prilike.

8West B je opremljen za ublažavanje smetnji, zbog upotrebe pretvarača frekvencija iza satelitskih prijemnih antena. To znači da se frekvencija uplinka može promeniti bez ikakvog uticaja na frekvenciju downlinka. STN je otišao korak dalje kako bi smanjio verovatnoću namernog ili slučajnog ometanja. Signali su povezani sa dva geografski različita lokaliteta koji se nalaze na različitim kontinentima.

Komentarišući razvoj, generalni direktor STN-a Mitja Lovsin je rekao: “Uzbuđeni smo što možemo da ponudimo ovaj dodatni nivo usluge našim klijentima u MENA regionu.
“Ponosimo se našom korisničkom uslugom, a nudeći ovaj geografski udaljen i raznolik uplink objekat za Eutelsat 8West B, naši klijenti imaju najsigurniju i najpouzdaniju uslugu dostupnu za region”.

Orbitalna pozicija 7/8 stepeni zapadno (takođe Nilesat) je glavno radiodifuzno naselje za Bliski istok i Afriku, a STN se takođe povezuje sa Eutelsat 7West A. Kanali koji se emituju sa pozicije dopiru do 90% TV kuća, 95% DTH) domova i 73% hotela u regionu. 60% ovih kanala je ekskluzivno za ovaj video kvart. Ovaj video kvart stalno povećava svoju liniju kanala, koja sada broji preko 1.000. HD takođe postaje sve popularniji, sa 60% domova koje opslužuje ovaj video komšiluk opremljeni su za primanje HD-a. Takođe je zabeležen porast od 26% u broju FTA HD kanala koji se prenose od 2020. godine.

STN će izlagati na CABSAT-u od 16. do 18. maja 2023. godine u Svetskom trgovinskom centru u Dubaiju.

88

Vezani članci

Back To Top
Search