Skip to content

Tajland izabrao Airbus za izgradnju novog satelita

tajland-izabrao-airbus-za-izgradnju-novog-satelita

Tajland, azijska satelitska i svemirska tehnološka kompanija, objavila je izbor Airbusa, specijaliste za odbranu i sigurnost, za izgradnju svoje nove generacije softverski definisanog satelita visoke propusnosti na 119,5 stepeni istočno.

Tajlandska podružnica, Space Tech Innovation Limited (STI), potpisala je ugovor sa Airbusovim svemirskim sistemima za projektovanje i proizvodnju svog novog satelita, kao i obezbeđivanje komponenti segmenta kontrole tla. Airbus će obezbediti jedan od svojih najnovijih dizajniranih satelita, potpuno rekonfigurabilni OneSat koji je sposoban da prilagodi područje pokrivenosti, kapacitet i frekvenciju “u letu” kako bi odgovorio na buduće izazove omogućavajući usvajanje novih tehnologija dok je satelit u orbiti. Satelit će omogućiti produženu povezanost u Ku-bandu preko azijsko-pacifičkog regiona za tajlandske kupce i partnere širom azijsko-pacifičkog regiona. Airbus planira da isporuči satelit 2027. godine

Patompob (Nile) Suwansiri, izvršni direktor Tajlanda, komentirao je: “Oduševljen sam što smo odabrali Airbus za izgradnju naše nove generacije softverski definiranih satelita visoke propusnosti (HTS). Kao vodeći svjetski dobavljač satelitske tehnologije, vjerujemo da će Airbus biti naš najbolji izbor za izgradnju našeg novog satelita na strateškoj lokaciji od 119,5 stepeni istočno. Omogućiće fleksibilnost i trenutnu rekonfiguraciju kako bi se dinamički prilagodili uslužnim oblastima i pružiće značajan podsticaj poverenju cenjenim kupcima i partnerima Tajlanda širom azijsko-pacifičkog regiona. Ovo je značajna prekretnica za Thaicom dok napredujemo kako bismo dodatno ugrozili naše poslovanje sa širokopojasnim satelitima u regionu.”

Jean-Marc Nasr, šef Airbusovih svemirskih sistema, dodao je: “Ovaj značajan ugovor sa vodećim satelitskim operaterom Thaicom deveta je narudžba za našu pionirsku OneSat liniju proizvoda, koja je u potpunosti rekonfigurabilna u orbiti i pruža fleksibilnost bez premca. Airbus će dizajnirati i proizvoditi satelit i pružati komponente segmenta zemaljske kontrole. Airbus planira da isporuči novi tajlandski satelit 2027. godine Ova saradnja sa kompanijom Thaicom je prva i radujemo se daljoj izgradnji naših odnosa u budućnosti.”

Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept