Skip to content

Telstra potpisuje Starlink ugovor

telstra-potpisuje-starlink-ugovor

Australski telco Telstra potpisao je ugovor o tome da postane ono što ga čini prvim provajderom na svijetu koji nudi samo glas i glasovni plus širokopojasni pristup koji Starlink pokreće ruralnim i udaljenim korisnicima Telstre u Australiji.

Izvršna direktorka Telstre Viki Brejdi rekla je da je sporazum o Starlinku deo Telstrine strateške posvećenosti lansiranju satelitskog proizvoda sa glasovnim i širokopojasnim opcijama koje su dostupne potrošačima i poslovnim korisnicima.

“Telstra uvek želi da investira u nove i bolje opcije povezivanja za naše kupce,” objasnila je ona. “Znamo da je saradnja sa pravim partnerima jedan od najboljih načina da se pomogne u otključavanju digitalne budućnosti, u ovom slučaju za ljude u ruralnoj i udaljenoj Australiji koji traže poboljšanu glasovnu ili širokopojasnu uslugu.”

“Naši timovi su širom zemlje testirali i testirali satelitsku tehnologiju Low Earth Orbit (LEO) kako bi osigurali da razumemo gde je to najbolje rešenje za naše potrošače i poslovne korisnike. Ono što će izdvojiti našu ponudu je dodavanje Telstra glasovne usluge, profesionalna opcija instalacije i mogućnost dobijanja lokalne pomoći sa vašim podešavanjem ako je potrebno.”

Pored toga, ovaj sporazum će takođe pružiti mogućnosti povezivanja za poslovne korisnike Telstre u Australiji i inostranstvu, kao opciju većeg propusnog opsega u oblastima bez fiksne i mobilne povezanosti.

Telstra će objaviti cene i detalje uređaja bliže lansiranju, za koje očekuje da će biti krajem 2023. godine.

Telstra trenutno koristi kombinaciju tehnologija za pružanje glasovnih i širokopojasnih usluga u ruralnoj i udaljenoj Australiji, uključujući NBN Fixed Wireless, Telstrinu mobilnu mrežu i starije bakarne i radio mreže.

Starlink će pružiti dodatnu opciju povezivanja za ljude i preduzeća na ruralnim i udaljenim lokacijama gde udaljenost i teren otežavaju pristup postojećim mrežama.

Back To Top
Search

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept