Telstra potpisuje Starlink ugovor

0
telstra-potpisuje-starlink-ugovor

Australski telco Telstra potpisao je ugovor o tome da postane ono što ga čini prvim provajderom na svijetu koji nudi samo glas i glasovni plus širokopojasni pristup koji Starlink pokreće ruralnim i udaljenim korisnicima Telstre u Australiji.

Izvršna direktorka Telstre Viki Brejdi rekla je da je sporazum o Starlinku deo Telstrine strateške posvećenosti lansiranju satelitskog proizvoda sa glasovnim i širokopojasnim opcijama koje su dostupne potrošačima i poslovnim korisnicima.“Telstra uvek želi da investira u nove i bolje opcije povezivanja za naše kupce,” objasnila je ona. “Znamo da je saradnja sa pravim partnerima jedan od najboljih načina da se pomogne u otključavanju digitalne budućnosti, u ovom slučaju za ljude u ruralnoj i udaljenoj Australiji koji traže poboljšanu glasovnu ili širokopojasnu uslugu.”

“Naši timovi su širom zemlje testirali i testirali satelitsku tehnologiju Low Earth Orbit (LEO) kako bi osigurali da razumemo gde je to najbolje rešenje za naše potrošače i poslovne korisnike. Ono što će izdvojiti našu ponudu je dodavanje Telstra glasovne usluge, profesionalna opcija instalacije i mogućnost dobijanja lokalne pomoći sa vašim podešavanjem ako je potrebno.”

Pored toga, ovaj sporazum će takođe pružiti mogućnosti povezivanja za poslovne korisnike Telstre u Australiji i inostranstvu, kao opciju većeg propusnog opsega u oblastima bez fiksne i mobilne povezanosti.

Telstra će objaviti cene i detalje uređaja bliže lansiranju, za koje očekuje da će biti krajem 2023. godine.

Telstra trenutno koristi kombinaciju tehnologija za pružanje glasovnih i širokopojasnih usluga u ruralnoj i udaljenoj Australiji, uključujući NBN Fixed Wireless, Telstrinu mobilnu mrežu i starije bakarne i radio mreže.

Starlink će pružiti dodatnu opciju povezivanja za ljude i preduzeća na ruralnim i udaljenim lokacijama gde udaljenost i teren otežavaju pristup postojećim mrežama.