Terran Orbital gradi novu fabriku

terran-orbital-gradi-novu-fabriku

Terranska orbitala je probila tlo u novoj fabrici koja će na kraju započeti proizvodnju 300 satelita za svemirske mreže Rivada. Fabrika je 94.000 kvadratnih metara u Irvineu, Kalifornija (u Goodyear Business Parku).

Postrojenje će služiti kao peti proizvodni pogon Terran Orbitala. Rušenje postojeće zgrade počelo je u februaru 2023. godine, a očekuje se da će projekat biti završen u januaru 2024. godine.

Objekat će se nalaziti na lokaciji od pet hektara i po završetku će povećati prostor satelitskog sklopa, integracije i testiranja Terran Orbitala za više od tri puta veće od trenutne veličine kompanije. Sva satelitska montaža će biti prebačena u ovaj novi objekat koji će omogućiti posvećenost postojećih objekata Terran Orbitala proizvodnji komponenti i modula. Ova optimizacija će poboljšati efikasnost i kapacitet celokupnog proizvodnog sistema Terran Orbital.

Suosnivač, predsjednik i izvršni direktor Terran Orbitala, Marc Bell. “Novi objekat će Terran Orbital potaknuti na nove visine. Trenutno radimo na 30 programa i preko 375 satelita, uključujući početne narudžbe sazviježđa za SDA, Rivadu i novog klijenta sazviježđa najavljenog 15. maja. Takođe se radujemo povećanju kapaciteta koje će novi objekat stvoriti dok nastavljamo sa ugovorima i satelitskim porudžbinama.”

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top