skip to Main Content
Terran Orbital gradi novu fabriku
Terran-orbital-gradi-novu-fabriku

Terranska orbitala je probila tlo u novoj fabrici koja će na kraju započeti proizvodnju 300 satelita za svemirske mreže Rivada. Fabrika je 94.000 kvadratnih metara u Irvineu, Kalifornija (u Goodyear Business Parku).

Postrojenje će služiti kao peti proizvodni pogon Terran Orbitala. Rušenje postojeće zgrade počelo je u februaru 2023. godine, a očekuje se da će projekat biti završen u januaru 2024. godine.

Objekat će se nalaziti na lokaciji od pet hektara i po završetku će povećati prostor satelitskog sklopa, integracije i testiranja Terran Orbitala za više od tri puta veće od trenutne veličine kompanije. Sva satelitska montaža će biti prebačena u ovaj novi objekat koji će omogućiti posvećenost postojećih objekata Terran Orbitala proizvodnji komponenti i modula. Ova optimizacija će poboljšati efikasnost i kapacitet celokupnog proizvodnog sistema Terran Orbital.

Suosnivač, predsjednik i izvršni direktor Terran Orbitala, Marc Bell. “Novi objekat će Terran Orbital potaknuti na nove visine. Trenutno radimo na 30 programa i preko 375 satelita, uključujući početne narudžbe sazviježđa za SDA, Rivadu i novog klijenta sazviježđa najavljenog 15. maja. Takođe se radujemo povećanju kapaciteta koje će novi objekat stvoriti dok nastavljamo sa ugovorima i satelitskim porudžbinama.”

32

Vezani članci

Back To Top
Search