Tivùsat blokira necertificirane dekodere

0

Prijem italijanske DTH platforme tivùsat od kasnije ovog mjeseca više neće biti moguć bez registriranih dekodera.

Prema Investireoggiju , tivùsat kartice se prodaju s originalnim dekoderom ili CAM-om. Međutim, već neko vrijeme je moguće kupiti samo aktivirane kartice od specijaliziranih prodavača, a zatim ih koristiti na bilo kojem necertificiranom dekoderu ili CAM-u za gledanje usluge. Necertificirani brendovi uključuju Xdome, ClarkeTech, Dreambox, Edision i MVision.Citirajući saopštenje, dodaje se: „tivù srl, kompanija koja posluje u oblasti besplatne satelitske televizije putem platforme tivùsat, oduvijek je bila predvodnik u zaštiti vrijednog sadržaja i borbi protiv piraterije na italijanskoj besplatnoj TV lanac opskrbe. Ističući važnost ove uloge, želimo istaći da od 21. decembra i tokom 2023. godine naši tehnički sigurnosni sistemi više neće dozvoljavati rad tivùsat pametne kartice u kombinaciji s necertificiranim tivùsat dekoderima. Postali smo svjesni činjenice da postoje subjekti koji prodaju, posebno na web stranicama, necertificirane tivùsat uređaje deklarirane kao “kompatibilne”: u stvarnosti se radi o krivotvorenim uređajima koji se često prodaju sa tivùsat pametnom karticom sumnjivog porijekla.

„Stoga, s obzirom da ovi uređaji štete interesima svih, pa i korisnika, tivù se stalno protivi relativnom marketingu i tako će biti i dalje sa navedenim radnjama tehničke prirode i mogućim pravnim radnjama.

“Stoga vas pozivamo da ne kupujete ove proizvode i da u svom interesu zatražite ispravno uparivanje između tivùsat pametnih kartica i tivùsat certificiranih uređaja, kako biste nam pomogli da se suprotstavimo ovim praksama, kao i da izbjegnemo probleme s kvarom na vašim uređajima.”

broadbandtvnews.com