Tivùsat blokira necertificirane dekodere

Prijem italijanske DTH platforme tivùsat od kasnije ovog mjeseca više neće biti moguć bez registriranih dekodera.

Prema Investireoggiju , tivùsat kartice se prodaju s originalnim dekoderom ili CAM-om. Međutim, već neko vrijeme je moguće kupiti samo aktivirane kartice od specijaliziranih prodavača, a zatim ih koristiti na bilo kojem necertificiranom dekoderu ili CAM-u za gledanje usluge. Necertificirani brendovi uključuju Xdome, ClarkeTech, Dreambox, Edision i MVision.

Citirajući saopštenje, dodaje se: „tivù srl, kompanija koja posluje u oblasti besplatne satelitske televizije putem platforme tivùsat, oduvijek je bila predvodnik u zaštiti vrijednog sadržaja i borbi protiv piraterije na italijanskoj besplatnoj TV lanac opskrbe. Ističući važnost ove uloge, želimo istaći da od 21. decembra i tokom 2023. godine naši tehnički sigurnosni sistemi više neće dozvoljavati rad tivùsat pametne kartice u kombinaciji s necertificiranim tivùsat dekoderima. Postali smo svjesni činjenice da postoje subjekti koji prodaju, posebno na web stranicama, necertificirane tivùsat uređaje deklarirane kao “kompatibilne”: u stvarnosti se radi o krivotvorenim uređajima koji se često prodaju sa tivùsat pametnom karticom sumnjivog porijekla.

„Stoga, s obzirom da ovi uređaji štete interesima svih, pa i korisnika, tivù se stalno protivi relativnom marketingu i tako će biti i dalje sa navedenim radnjama tehničke prirode i mogućim pravnim radnjama.

“Stoga vas pozivamo da ne kupujete ove proizvode i da u svom interesu zatražite ispravno uparivanje između tivùsat pametnih kartica i tivùsat certificiranih uređaja, kako biste nam pomogli da se suprotstavimo ovim praksama, kao i da izbjegnemo probleme s kvarom na vašim uređajima.”

broadbandtvnews.com

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top