Tricolor “štiti satelitsko emitovanje u Rusiji”

0
tricolor-“stiti-satelitsko-emitovanje-u-rusiji”
Tricolor “štiti satelitsko emitovanje u Rusiji”

Vodeći ruski pay-TV operater Tricolor “proglasio je pobedu nad napadima” sprovođenjem projekta “zaštite satelitskog emitovanja” u zemlji.U saopštenju se navodi da je to učinjeno lansiranjem Tricolor Ultra, velikog projekta emitovanja na ruskom satelitu Express-AT1 na 56 stepeni. Dodaje se da je glavna komponenta projekta izuzetna sigurnost. Emitovanje sa ruskog satelita ne zavisi od geopolitičke situacije i spoljnih pretnji. Kako bi se maksimizirala zaštita signala od mogućih napada, uložila je i dodatna sredstva u izgradnju novog teleporta u Sibiru.

Komentarišući projekat, Aleksej Lipilin, zamenik generalnog direktora za strategiju i razvoj u kompaniji Tricolor, rekao je: “Situacija sa spoljnim mešanjem zahtevala je od nas da donesemo drastične odluke za održavanje kvaliteta i nivoa našeg proizvoda. “Express-AT1″ je samo ruska frekvencija, a to nam daje dodatno povjerenje i stabilnost. Naši godišnji dodatni troškovi su stotine miliona rubalja. Ne samo da smo investirali u izgradnju novog teleporta, već imamo i 20 transpondera kapaciteta skoro 700 MHz. This made it possible to offer Tricolor clients a unique channel plan”.

Aleksej Volin, generalni direktor Federalnog državnog unitarnog preduzeća “Space Communications”, dodao je: “Ove godine, zajedničkim naporima zajedno sa stručnjacima Tricolor, uspeli smo da se izborimo sa smetnjama. Express-AT1 je pouzdan ruski satelit koji može primati signal iz različitih dijelova zemlje. Sada u Sibiru gradimo nove satelitske stanice i ugrađujemo velike antene. Ovo će biti visokokvalitetni TV signal kako u pogledu tehničkih parametara tako i u pogledu medijskog sadržaja. Zahvaljujući sigurnosti, proizvodnosti i jedinstvenom sadržaju, novi Tricolor Ultra projekt se u potpunosti uklapa u najnovije globalne trendove”.

U novom projektu Tricolor Ultra biće dostupno više od 300 kanala. Uključuje 100 kanala u Ultra HD i HD formatima, više od 100 filmskih kanala i više od 100 zabavnih kanala. Ukupna količina sadržaja u bioskopu Tricolor Cinema i TV online bioskopu dostići će preko 100.000 jedinica. Pored ovog sadržaja, pretplatnici će dobiti i prioritetnu uslugu u novim pretplatama “Maximum” i “Premium”.

Broadband TV News ekskluzivno razgovara sa Erwanom Luherneom, MD SPI Internationala, o kompaniji i njenim planovima za budućnost.