Tricolor “štiti satelitsko emitovanje u Rusiji”

tricolor-“stiti-satelitsko-emitovanje-u-rusiji”

Vodeći ruski pay-TV operater Tricolor “proglasio je pobedu nad napadima” sprovođenjem projekta “zaštite satelitskog emitovanja” u zemlji.

U saopštenju se navodi da je to učinjeno lansiranjem Tricolor Ultra, velikog projekta emitovanja na ruskom satelitu Express-AT1 na 56 stepeni. Dodaje se da je glavna komponenta projekta izuzetna sigurnost. Emitovanje sa ruskog satelita ne zavisi od geopolitičke situacije i spoljnih pretnji. Kako bi se maksimizirala zaštita signala od mogućih napada, uložila je i dodatna sredstva u izgradnju novog teleporta u Sibiru.

Komentarišući projekat, Aleksej Lipilin, zamenik generalnog direktora za strategiju i razvoj u kompaniji Tricolor, rekao je: “Situacija sa spoljnim mešanjem zahtevala je od nas da donesemo drastične odluke za održavanje kvaliteta i nivoa našeg proizvoda. “Express-AT1″ je samo ruska frekvencija, a to nam daje dodatno povjerenje i stabilnost. Naši godišnji dodatni troškovi su stotine miliona rubalja. Ne samo da smo investirali u izgradnju novog teleporta, već imamo i 20 transpondera kapaciteta skoro 700 MHz. This made it possible to offer Tricolor clients a unique channel plan”.

Aleksej Volin, generalni direktor Federalnog državnog unitarnog preduzeća “Space Communications”, dodao je: “Ove godine, zajedničkim naporima zajedno sa stručnjacima Tricolor, uspeli smo da se izborimo sa smetnjama. Express-AT1 je pouzdan ruski satelit koji može primati signal iz različitih dijelova zemlje. Sada u Sibiru gradimo nove satelitske stanice i ugrađujemo velike antene. Ovo će biti visokokvalitetni TV signal kako u pogledu tehničkih parametara tako i u pogledu medijskog sadržaja. Zahvaljujući sigurnosti, proizvodnosti i jedinstvenom sadržaju, novi Tricolor Ultra projekt se u potpunosti uklapa u najnovije globalne trendove”.

U novom projektu Tricolor Ultra biće dostupno više od 300 kanala. Uključuje 100 kanala u Ultra HD i HD formatima, više od 100 filmskih kanala i više od 100 zabavnih kanala. Ukupna količina sadržaja u bioskopu Tricolor Cinema i TV online bioskopu dostići će preko 100.000 jedinica. Pored ovog sadržaja, pretplatnici će dobiti i prioritetnu uslugu u novim pretplatama “Maximum” i “Premium”.

Broadband TV News ekskluzivno razgovara sa Erwanom Luherneom, MD SPI Internationala, o kompaniji i njenim planovima za budućnost.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top