skip to Main Content
Tring Digital takođe testira na poziciji 42E

Premješta li operater albanske satelitske TV-stanice Tring Digital (Tring TV) svoju uslugu na drugi satelit? Ili će ostati na postojećem satelitu Eutelsat 16A ? O tome će se vjerovatno odlučiti nakon tekućih testova.

Operator navedenih usluga ove nedelje počeo testiranje sa grčkog satelita Hellas Sat 4 na poziciji 39 ° E . Danas su se programi operatera pojavili i na turskom telekomunikacijskom satelitu Türksat 3A ( 42 ° I ).

Dolazak na poziciju od 42 ° E prilično je iznenađujući – položaj i kapacitet na satelitima Türksat 3A i Türksat 4A prvenstveno koriste javne, komercijalne i pay TV iz Turske. Nijedan strani emiter ne koristi čitav transponder na 42 ° E za pružanje svojih usluga. Međutim, na položaju od 42 ° E postoji dovoljno transpondera koji klijentima iz inostranstva mogu pružiti izvrsnu pokrivenost potrebne površine.

Tring Digital koristi jedan transponder na položaju 42 ° E – multipleks se širi na frekvenciji 12,729 GHz. Unutar paketa distribuiraju se plaćeni programi koji su se emitirali nešifrirano ( FTA ) u vrijeme objavljivanja poruke, pa je prijem stoga bio moguć na gotovo bilo kojem set top boxu s podrškom za DVB-S2 i MPEG-4.

tehnički parametri – Tring Digital:

• Türksat 3A (42 ° E), frekvencija 12.729 GHz, pol H, SR 30000, FEC 2/3, DVB-S2 / 8PSK

distribuirani programi:

Vizion Plus HD, TV Klan HD, Klan Plus, 3 Plus, RTV 21 Sat, Fax News, Report TV, Kanali 7, Tring Tring, TIP TV, Living Albania HD, Jolly HD, Kanal D Drama HD, Smile, Tring Shqip, Tring Super HD, Tring Action HD, Tring Life, Tring Comedy, Tring Fantasy, Tring Planet, Tring World i Tring Sport News

Napomena: Distribucija programa Tring Digital na 42 ° I testne je prirode. Tokom perioda ispitivanja, parametri prenosa mogu se prilagoditi ili programi mogu biti kodirani.

Tring Digital i dalje pruža svojim pay-TV putem satelita Eutelsat 16A na poziciji 16 ° E .

izvor: flysat + vl.info

47

Vezani članci

nilesat-objavio-dividendu

Nilesat objavio dividendu

Satelitski operater Nilesat sa sjedištem u Kairu objavio je isplatu novčane dividende u iznosu od 0,45 dolara po dionici. Isplata...

Back To Top
Search