TVP 4K za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022

Telewizja Polska potvrdila je da će se utakmice predstojećeg Svjetskog prvenstva u Kataru prenositi na TVP1, TVP2, TVP Sport, na tvpsport.pl, u mobilnoj i pametnoj TVP Sport aplikaciji, kao i na TVP 4K. To znači da javni emiter namjerava ponovo pokrenuti privremeni kanal sa UHD prijenosima fudbala. Nedavno je na ovaj način prikazano Evropsko prvenstvo 2020, koje se zbog pandemije održalo tek 2021. godine.

30. juna ove godine. TVP Advertising Office objavio je pravila prodaje koja vrijede za prijenose Svjetskog prvenstva u nogometu u Kataru, uz potvrdu da će utakmice biti prikazane na TVP1, TVP2, TVP Sport , TVP 4K te na portalu i aplikaciji TVP Sport . Po defaultu, blokovi na utakmicama Poljaka su najskuplji u cjenovniku oglašavanja. Reklame se najviše cijene tokom okršaja Poljske i Argentine. Cijena 30 sekundi spota nakon prve polovine kombinovane prodaje, odnosno TVP1 i TVP Sport i TVP 4K, iznosi 620,3 hiljade PLN. PLN (cijena bez popusta). Osim toga, objavljeni su i formati koji će pratiti direktne prenose Svjetskog prvenstva 2022. godine. “Put za Katar”, “Veče Svjetskog prvenstva” ili “Dan na Svjetskom prvenstvu” . TVP 4K kanal će vjerovatno biti dostupan od odabranih pay-TV operatera i besplatno kao dio testnog multipleksa DVB-T2 / HEVC Telewizja Polska. Tokom Eura 2020. bili su, između ostalih Canal +, Orange TV (IPTV), Vectra, Multimedia Polska, Jambox, UPC Polska, Inea i Toya. Svjetsko prvenstvo u fudbalu će se održati od 21. novembra do 18. decembra 2022. godine u Kataru . Suparnici Poljaka u grupnoj fazi bit će: Argentina, Meksiko i Saudijska Arabija . Poljska televizija će prikazati sve 64 utakmice turnira.
DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top