skip to Main Content
U DTH paketu Polaris Media sa radom prestalo čak 28 kanala

Polaris Media je DTH paket iz Srbije koji emituje na satelitu Bulgariasat na poziciji 1.9 stepeni istočno. Radi se o paketu koji je uvijek za pristojnu cijenu nudio solidan izbor tv kanala.

Postojale su mnoge špekulacije o tome na koji način će ova platfroma nastaviti da egzistira. Prvobitno se pojavila informacija da je ova platforma prodata Telekomu Srbija, pa nakon toga da su samo prodali bazu svojih korisnika, da bi u decembru prošle godine u ovom paketu prestali da rade Telekomovi sportski kanali Arena Sport.

Frustracije korisnika bile su ogromne, da bi nakon izvjesnog vremena u ovom paketu počelo emitovanje kanala koji su u vlasništvu United Media. Na ovaj način kritike korisnika su ublažene a istovremeno su se pojavile glasine da ova platforma prestaje sa radom, neki korisnici su na društvenim mrežama išli čak sa informacijama da prestaje sa radom poslije 01. septembra ove godine.

Sve vrijeme, Polaris Media se ne oglašava i drži korisnike u mraku, te nema zvaničnih informacija ni na web stranici niti na zvaničnoj facebook stranici. Zadnja informacija na web stranici je ona da oni više u svojoj ponudi neće imati kanale Arena Sport.

I taman kad su korisnici odahnuli i shvatili da je debelo prošao 01. septembar i da Polaris Media nije ugašena kako je stajalo u glasinama na društvenim mrežama, ovih dana ponovo hladan tuš. Naime, paket Polaris Media napustilo je čak 28 kanala:

Pikaboo
Sport Klub 2 Srbija
Sport Klub Srbija
Sport Klub 3 Srbija
Sport Klub 1 Srbija
SK Esports
SK Golf
TV Novi Pazar
Prvi Life
N1 Srbija
CineStar TV 2 Srbija
CineStar TV Fantasy
CineStar TV Srbija
Cinemania Srpska
Brainz
AXN Spin
AXN Adria
CN Kopernikus 1
Belle Amie
IDJ TV
IDJ Kids
RTV 1 (Vojvodina)
RTV 2 (Vojvodina)
Nova Sport Srbija
SOS Kanal
Nova S
CineStar TV Akcija
CineStar TV Comedy Srbija

Da li će glasine postati istina, ili će vlasnici platforme Polaris Media pronaći načina da pomenute kanale nadomjeste i zadrže korisnike, ostaje nam da vidimo u periodu koji je pred nama.

dvbportal.net/satelitv.net

172

Vezani članci

Back To Top
Search