U Poljskoj Fox i Fox Comedy promijenili nazive u FX i FX Comedy

7. novembra ove godine Kao rezultat odluke emitera – The Walt Disney Company, kanal FOX, prisutan na poljskom tržištu od 2010. godine, promijenio je ime u FX. Ovo se odnosi i na stanicu FOX Comedy, koja je na poljskom tržištu prisutna od 2007. godine (do 2015. kao FOX Life), koja je prešla u FX Comedy. Nakon ove izmjene, kanali su dostupni u Poljskoj na istim platformama i mrežama kao i prije, uključujući Polsat Box, CANAL+ i Orange TV.

Kanal FOX počeo je da se emituje u Poljskoj 2010. godine, u standardnoj (FOX) i visokoj definiciji (FOX HD) – SD i HD verzije stanice imaju identičan raspored.

FOX Life je počeo sa emitovanjem u Poljskoj 2007. godine. Ponuda stanice uključivala je filmove i igrane serije, kao i zabavne programe, uključujući – pored stranih – i one proizvedene u Poljskoj, kao što su “Dizajneri za početak” (više ovdje) i “Coś tu kroi”. 2010. godine lansirana je verzija kanala visoke definicije (FOX Life HD) – SD i HD verzija stanice imale su identične rasporede. 2015. godine, kao rezultat odluke emitera, stanica FOX Life (FOX Life HD) u Poljskoj je prešla u FOX Comedy (FOX Comedy HD).

2023. godine je bilo najava da će kanali biti preimenovani u FX i FX Comedy. Ova izmjena se ne odnosi samo na Poljsku, već se uvodi pojedinačno za pojedinačna tržišta.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top