U Poljskoj Fox i Fox Comedy promijenili nazive u FX i FX Comedy

0
7. novembra ove godine Kao rezultat odluke emitera – The Walt Disney Company, kanal FOX, prisutan na poljskom tržištu od 2010. godine, promijenio je ime u FX. Ovo se odnosi i na stanicu FOX Comedy, koja je na poljskom tržištu prisutna od 2007. godine (do 2015. kao FOX Life), koja je prešla u FX Comedy. Nakon ove izmjene, kanali su dostupni u Poljskoj na istim platformama i mrežama kao i prije, uključujući Polsat Box, CANAL+ i Orange TV.

Kanal FOX počeo je da se emituje u Poljskoj 2010. godine, u standardnoj (FOX) i visokoj definiciji (FOX HD) – SD i HD verzije stanice imaju identičan raspored.FOX Life je počeo sa emitovanjem u Poljskoj 2007. godine. Ponuda stanice uključivala je filmove i igrane serije, kao i zabavne programe, uključujući – pored stranih – i one proizvedene u Poljskoj, kao što su “Dizajneri za početak” (više ovdje) i “Coś tu kroi”. 2010. godine lansirana je verzija kanala visoke definicije (FOX Life HD) – SD i HD verzija stanice imale su identične rasporede. 2015. godine, kao rezultat odluke emitera, stanica FOX Life (FOX Life HD) u Poljskoj je prešla u FOX Comedy (FOX Comedy HD).

2023. godine je bilo najava da će kanali biti preimenovani u FX i FX Comedy. Ova izmjena se ne odnosi samo na Poljsku, već se uvodi pojedinačno za pojedinačna tržišta.