United Group preuzima Bulsatcom

United Group, vodeći telekomunikacioni i medijski operater u jugoistočnoj Evropi, objavila je danas potpisivanje ugovora o kupovini Bulsatcoma, DTH satelitske platforme u Bugarskoj.

Ova akvizicija je dio strategije United Groupa za dalje širenje i jačanje prisustva na tržištu u Bugarskoj. United Group trenutno posluje u osam zemalja u regionu, a ova najnovija akvizicija dodatno će ubrzati rast Grupe.

Bulsatcom, osnovan 2000. godine, je dobavljač DTH satelitske televizije na bugarskom tržištu plaćene televizije. Kompanija trenutno opslužuje TV i širokopojasne korisnike, uključujući rezidencijalne i poslovne pretplatnike, putem DTH satelitske televizije, IPTV-a i širokopojasnog interneta. Također upravlja vlastitom nacionalnom optičkom infrastrukturom i maloprodajnom distributivnom mrežom.

Zatvaranje transakcije zavisi od prijema svih važećih antimonopolskih odobrenja.

Victoriya Boklag, glavni izvršni direktor United Grupe, rekla je: „Kupina Bulsatcoma je još jedna važna prekretnica za poslovanje United Grupe u Bugarskoj, ključnom tržištu za našu strategiju rasta. Ostajemo posvećeni pružanju bugarskih potrošača najkvalitetnijih proizvoda i usluga i nastavićemo da ulažemo u infrastrukturu, sadržaj i tehnologiju.”

Nikolaj Andreev, glavni izvršni direktor Vivacoma, rekao je: „Znamo da je Bulsatcom prošao kroz teška vremena i da je bio pod ozbiljnim izazovima u trenutnom ekonomskom okruženju. No, uvjereni smo da je ova transakcija odlična prilika da se ovaj posao oporavi i ubrza svoj razvoj. Pridruživanjem United Group porodici, Bulsatcom korisnici će dobiti pristup širokom spektru pogodnosti uključujući visokokvalitetne i inovativne proizvode koji obuhvataju širokopojasne, DTH i 5G tehnologije. Naše ulaganje u tržište potaknut će poboljšanja trenutnih usluga i korisničkog iskustva.”

United Grupa je ušla na bugarsko tržište 2020. godine akvizicijom Vivacoma. Od tada je poduzeo niz značajnih koraka kako bi ojačao svoje prisustvo i pokrenuo inovacije na tržištu. Među dostignućima United Grupe je razvoj najveće 5G mreže u zemlji i uvođenje prve 10GIGA optičke mreže. United Group je također bugarskim potrošačima omogućila prve 5G neograničene tarife i pristup nagrađivanoj EON TV platformi.

DVB Portal

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.

View more
Accept
Scroll to Top