United Group preuzima Bulsatcom

0

United Grupa, vodeći telekomunikacioni i medijski operater u jugoistočnoj Evropi, objavila je danas potpisivanje sporazuma o kupovini Bulsatcom-a, direktnog satelitskog televizijskog provajdera u Bugarskoj.

Akvizicija je deo strategije United Grupe za dalje širenje i jačanje svog tržišnog prisustva u Bugarskoj. United Grupa trenutno posluje u osam zemalja regiona i ova najnovija akvizicija dodatno će ubrzati rast Grupe.Bulsatcom, osnovan 2000. godine, je direktni satelitski televizijski provajder na bugarskom tržištu pay-TV-a. Kompanija trenutno opslužuje TV i širokopojasne korisnike, uključujući i stambene i poslovne pretplatnike, putem svoje satelitske televizije, IPTV-a i širokopojasnog interneta. Takođe upravlja sopstvenom nacionalnom infrastrukturom vlakana i distributivnom mrežom na malo.

Zaključenje transakcije podleže prijemu svih važećih antimonopolskih odobrenja.

Victoriya Boklag, izvršna direktorica United Grupe, rekla je: “Akvizicija Bulsatcoma je još jedna važna prekretnica za poslovanje United Grupe u Bugarskoj, ključno tržište za našu strategiju rasta. Ostajemo posvećeni tome da bugarskim potrošačima ponudimo najkvalitetnije proizvode i usluge i nastavićemo da ulažemo u infrastrukturu, sadržaj i tehnologiju.”

Nikolaj Andrejev, izvršni direktor Vivakoma, rekao je: “Znamo da je Bulsatcom prošao kroz teška vremena i da je bio ozbiljno izazvan u trenutnom ekonomskom okruženju. Ali uvereni smo da je ova transakcija odlična prilika za ovaj posao da se oporavi i ubrza svoj razvoj. Pridruživanjem porodici United Grupe, Bulsatcomovi klijenti će dobiti pristup širokom spektru pogodnosti, uključujući visokokvalitetne i inovativne proizvode koji obuhvataju širokopojasne, DTH i 5G tehnologije. Naše ulaganje na tržište će dovesti do poboljšanja trenutnih usluga i korisničkog iskustva.”

United Grupa je na bugarsko tržište ušla 2020. godine akvizicijom Vivacoma. Od tada je preduzela niz značajnih koraka kako bi ojačala svoje prisustvo i podstakla inovacije na tržištu. Među dostignućima United Grupe su razvoj najveće 5G mreže u zemlji i uvođenje prve mreže vlakana od 10GIGA. United Grupa je takođe obezbedila bugarskim potrošačima prve 5G neograničene tarife i pristup nagrađivanoj TV platformi EON.