skip to Main Content
US Space Force, DISA dodijelila CTC ugovor SES-u
Us-space-force,-disa-dodijelila-ctc-ugovor-ses-u

SES Space & Defense, podružnica kompanije SES, obezbediće satelitske komunikacione mogućnosti za podršku aktivnostima obuke američke vojske za borbenu informacionu mrežu (WINT-T).

Petogodišnji ugovor o transpondiranom kapacitetu komercijalnih satelitskih komunikacija (COMSATCOM) vredan 27,54 miliona dolara dodelio je američki Ured za komercijalne komunikacije SATCOM (CSCO) preko Organizacije za odbrambene informacione sisteme (DISA) Odbrambene informacione tehnologije (DITCO).

Koristeći globalnu satelitsku flotu kompanije SES, SES Space & Defense će pružiti mogućnosti za jedinice Enterprise Technology Command (NETCOM) američke vojske (FORSCOM) za obuku i pripremu globalno odgovornih Total Force-a. To će omogućiti američkoj vojsci da nastavi da gradi i održava zahteve za borbenu komandnu spremnost, kao i da omogući istraživačke i razvojne aktivnosti za testiranje novih aplikacija za mobilne misije.

“SES Space & Defense ima dugogodišnji odnos sa američkom vojskom i podržava rastuće potrebe WIN-T programa više od decenije,” rekao je David Fields, predsjednik i izvršni direktor SES Space & Defense. “Kako američko Ministarstvo odbrane usvaja nove i naprednije mogućnosti informacione tehnologije, ključno je da ih podržimo preko potrebnom otpornom i sigurnom satelitskom komunikacijom u više orbita i opsega. Kombinujte to sa našim velikim iskustvom u mrežnoj integraciji, možemo da obezbedimo prednost naših klijenata u svim kritičnim scenarijima misije.”

126

Vezani članci

Back To Top
Search