skip to Main Content
Uspješno lansiranje za SES-18 i 19
Uspjesno-lansiranje-za-ses-18-i-19

Kompanija SES objavila je lansiranje svog četvrtog i petog C-band satelita za SAD.

SES-18 i SES-19 su poslednji sateliti u SES-ovom C-band tranzicionom planu, nakon lansiranja SES-22 u junu 2022. godine i tandemskog lansiranja SES-20 i SES-21 u oktobru 2022. godine.

Prema rečima operatera, oni su suštinski delovi SES-ovog plana da postigne FCC-ov program za čišćenje spektra C-opsega kako bi se bežičnim operaterima omogućilo da primene 5G usluge širom susednih SAD (CONUS), istovremeno osiguravajući da postojeći korisnici kompanije SES i dalje uživaju u neprekidnim uslugama TV-a, radija i kritičnog prenosa podataka milionima Amerikanaca.

Očekuje se da će SES-18 početi sa radom u junu 2023. godine na 103 stepena zapadno, zamenjujući SES-3 C-band nosivost i SES-19 će biti lociran zajedno sa SES-22 na 135 stepeni zapadno.

Komentarišući lansiranje, izvršni direktor kompanije SES Stiv Collar rekao je: “Ovo uspešno lansiranje označava jednu od poslednjih preostalih prekretnica na našem putu ka čišćenju dela C-benda i neverovatno smo zahvalni Northrop Grumman-u, SpaceX-u i svim našim partnerima koji su pomogli da se ovaj plan ostvari.

“We are now on the home stretch in protecting our customers’ broadcasts while freeing crucial 5G spectrum and we look forward to successfully wraping our work well before the FCC’s December 2023 accelerated clearing deadline”.

117

Vezani članci

turksat-jaca-veze-sa-afrikom

Türksat jača veze sa Afrikom

Türksat je potpisao memorandum o saradnji sa Crystal TV-om, koji emituje sa svog satelita Türksat 4A u Gani. U saopštenju...

uspjesno-lansiran-satelit-arabsat-badr-8

Uspješno lansiran satelit Arabsat Badr-8

Arabsat Badr-8 uspješno lansiran: s Airbusovim inovativnim optičkim komunikacijskim korisnim opterećenjem TELEO TOULOUSE — The Airbusov satelit Arabsat Badr-8 Lansiran...

Back To Top
Search