Uspješno lansiranje za SES-ove 5. i 6rh O3b mPOWER satelite

0
uspjesno-lansiranje-za-ses-ove-5.-i-6rh-o3b-mpower-satelite
Uspješno lansiranje za SES-ove 5. i 6rh O3b mPOWER satelite

SES je završio svoju mrežu od šest satelita srednje zemaljske orbite (MEO) za svoje mPOWER sazviježđe.Dva satelita O3b mPOWER uspješno su lansirana u svemir raketom Falcon 9 iz svemirske stanice Cape Canaveral na Floridi, SAD, u 16:08 sati po lokalnom vremenu.

“Sa petim i šestim O3b mPOWER satelitima lansiranim i operativnim u narednih nekoliko meseci, spremamo se da isporučimo usluge povezivanja visokih performansi koje su našim klijentima potrebne. Izgradnjom otpornosti na mrežu, uvereni smo da će naši klijenti moći da zavise od nas kako bismo obezbedili pouzdanu i sigurnu povezanost potrebnu za vođenje njihovog poslovanja,” rekao je Ruy Pinto, izvršni direktor kompanije SES.

Satelite je trebalo da lansira Space-X Elona Muska u junu.
Flota O3b mPOWER u početku se sastoji od 11 satelita visoke propusnosti i niske latencije u srednjoj Zemljinoj orbiti (MEO), zajedno sa zemaljskom infrastrukturom i inteligentnim softverom, kako bi se osiguralo više terabita globalne širokopojasne povezanosti za aplikacije, uključujući mobilnu rekonstrukciju na udaljene ruralne lokacije i istovremeno međunarodno IP prtljažnik.
Prošlog meseca, kompanija SES je potvrdila da će dodati u sazvežđe još dva satelita koje je izgradio Boing, čime je ukupan broj satelita O3b mPOWER porastao na 13.

U avgustu je satelitski operater objavio da su potrebna dodatna testiranja na naredne dve letelice u floti nakon što je greška izazvala sporadično isključivanje modula za napajanje prve četiri.

Broadband TV News ekskluzivno razgovara sa Erwanom Luherneom, MD SPI Internationala, o kompaniji i njenim planovima za budućnost.